Foto

Canon PowerShot SX210 IS

Zahvaljujući osnovi u vidu 14x optičkog zuma i Canon optičkog stabilizatora slike, uz potpuno ručne komande i mogućnost snimanja HD video zapisa, kompaktni PowerShot SX210 IS predstavlja spoj snage i stila.

Opremljen širokougaonim objektivom od 28 mm sa optičkim zumom od 14x PowerShot SX210 IS kombinuje kompaktne dimenzije koje omogućavaju nošenje svuda sa širokougaonim Canon objektivom od 28 mm, što ga čini savršenim za snimanje pejzaža i grupnih snimaka. 14x optički zum omogućava vam da približite udaljene subjekte, a optički stabilizator slike u 4 koraka sprečava pojavu zamućivanja izazvanu podrhtavanjem fotoaparata u celom opsegu zuma, dok visoka rezolucija od 14,1 megapiksela omogućava vam da štampate fotografije u formatu postera ili da ih kreativno isecate. Integrisani procesor DIGIC 4 pruža čiste fotografije bogate detaljima, čak i pri visokoj ISO osetljivosti. DIGIC 4 takođe upravlja izuzetnim brzinama obrade, brzim radom i funkcijom Servo AF/AE – služi za praćenje subjekata u pokretu i obezbeđuje da budu u fokusu i ispravno eksponirani.

Za pregled snimljenog materijala koristit se pozadinski široki PureColor II G LCD ekran veličine 7,6 cm (3,0”) koji je idealan prilikom snimanja i reprodukcije HD video zapisa širokog formata. Sloj od ojačanog stakla poboljšava čvrstinu i omogućava dobru vidljivost čak i pri snimanju po jakom osvetljenju.

Režimi za snimanje Inteligentni automatski (Smart Auto) i Jednostavan rad (Easy) koriste tehnologiju za detekciju scene za određivanje osvetljenosti objekta, kontrasta, udaljenosti i nijanse. Fotoaparat zatim bira odgovarajući scenski režim od 22 dostupna, pa primenjuje optimalne postavke, dok inteligentna ekspozicija blica kontroliše snagu i način korišćenja blica radi postizanja prirodnog izgleda u različitim uslovima. Dodatno, paket tehnologija za prepoznavanje lica prepoznaje do 35 lica u kadru i podešava fokus, ekspoziciju, postavke blica i balans bele radi dobijanja optimalnih rezultata sa prirodnim nijansama kože.

Pored fotki, SX210 IS snima i zapanjujuće 720p HD video zapise, a zatim ih preko ugrađenog HDMI priključka možete pregledati na kompatibilnom HD televizoru. Dinamička stabilizacija slike uklanja efekte podrhtavanja fotoaparata, a optički zum možete da koristite da biste približili subjekat. Inteligentni automatski režim (Smart Auto) – dostupan i za snimanje video zapisa – pruža najbolje rezultate snimanja.

Pored svega nabrojanog, i osnovnih automatskih režima snimanja, u režime za snimanje spadaju i Potpuno ručni režim (Full Manual), Av i Tv za kompletnu kreativnu kontrolu, kao i Slabo osvetljenje (Low Light), Efekat minijature (Miniature) i Efekat ribljeg oka (Fish-eye Effect).

Leave a Reply