Foto

Canon predstavio PowerShot A2200 i PowerShot A1200

Kompanija Canon Europe, lansirala je dva nova modela  serije PowerShot, koji donose novi nivo zabavnog, kreativnog i lakog fotografisanja na tržište digitalnih kompaktnih fotoaparata.  Modeli PowerShot A2200PowerShot A1200 kombinuju Canonovo znanje sa mogućnošću snimanja videa u HD formatu i opcijama za lako pravljenje snimaka uključujući i Inteligentni automatski režim (Smart Auto) – što svakome omogućava da postigne sjajne rezultate jednim jednostavnim pritiskom na taster.

PowerShot A2200, za sada najtanji model iz svoje serije, pokreće punjiva litijum-jonska baterija, i dostupan je u crnoj, crvenoj, srebrnoj i plavoj boji. Korisnicima je na raspolaganju mali i fleksibilni fotoaparat koji je ujedno jednostavan za rukovanje. Model PowerShot A1200 je dostupan u srebrnoj i crnoj boji, pokreće ga AA baterija, odličan je za svakodnevno fotografisanje jer ugodno leži u ruci i ima optički tragač za lako kadriranje.

Pristupačne Canon performanse

PowerShot A2200 i PowerShot A1200 nude ubedljiv miks dizajna, izuzetnog kvaliteta slike i lakoću rukovanja, kakvu bi korisnici i očekivali od fotoaparata iz serije PowerShot. Model PowerShot A2200 sa senzorom od 14.1 megapiksel i model PowerShot A1200 sa senzorom od 12.1 megapiksela, korisnicima omogućavaju štampanje printova veličine postera ili kreativno kropovanje za postizanje savršene kompozicije.

Oba modela imaju originalni Canonov širakougaoni objektiv od 28 mm sa optičkim zumom od 4x što, s jedne strane omogućava pravljenje širokih grupnih snimaka ali i portreta, a s druge, makro snimaka cveća ili insekata.

Svaki model takođe poseduje veliki LCD ekran, od 230 hiljada tačaka, dijagonale 6,8 cm, koji omogućava lako kadriranje prilikom snimanja i pretraživanje postojećih snimaka. Intuitivni točkić za biranje režima rada, koji imaju oba modela, čini brzim i lakim pristup različitim režimima snimanja. Korisnički interfejs sa savetima (Hints & Tips UI) takođe navodi korisnike kroz parametre fotoaparata i omogućava im da, dok koriste svoj aparat, bolje razumeju njegove funkcije.

Lako do sjajnih snimaka

Uz Canonov moćni DIGIC 4 procesor oba nova modela proizvode sliku visokog kvaliteta, imaju ultrabrzo reagovanje i podršku za više režima kreativnog i praktičnog fotografisanja.

Oba modela imaju najnoviji Canonov Inteligentni automatski režim – potpuno automatski režim za fotografisanje koji prepoznaje 32 različite vrste scene – što korisnicima omogućava pravljenje preciznih snimaka visokog kvaliteta bilo kakvog objekta u svim svetlosnim uslovima. Inteligentni automatski režim detektuje objekte u različitim svetlosnim uslovima, od portreta sa visokim kontrastom svetlosti, do zalaska sunca ili pejzaža sa plavim nebom. Kada detektuje scenu, ovaj režim samostalno prilagođava parametre fotoaparata za postizanje najboljeg mogućeg snimka, i momentalno se prilagođava ukoliko je slika rekomponovana pre okidanja.

Kada je objekat u pokretu, Inteligentni automatski režim koristi Tehnologiju za detekciju lica, pored novouvedene Tehnologije za naprednu detekciju objekata, te može automatski detektovati glavni objekat, bilo da je reč  o osobi ili predmetu, i pratiti ga do tačke okidanja. Ovo omogućava korisniku da napravi snimak sa pravilnim fokusom i dobrom ekspozicijom.

Snimanje na lokacijama, poput muzeja, gde je zabranjena upotreba blica, regulisano je novim Diskretnim režimom (Descrete mode) koji gasi blic i svaki zvuk koji fotoaparat proizvodi, tako da korisnik ne ometa druge. Režim za smanjenje zamućenosti (Blur Reduction) idealan je za snimanje u posebno zahtevnim uslovima redukovanog osvetljenja. Ovaj režim redukovane rezolucije automatski će detektovati pokret objekta i osvetljenost scene, pa će eliminisati zamućenje i postići oštar i jasan rezultat.

Pored impresivnih mogućnosti za kreiranje snimaka, obe kamere mogu snimati video klipove u HD rezoluciji od 720p. Efekat umanjenja (Miniature mode) u Film režimu (Movie mode), koji je takođe zastupljen na ovim modelima, omogućava snimanje sa vremenskim skokovima, a scenu transformiše u maketu.

Kreativna sloboda – karakteristike koje fotografisanje čine zabavnim

Za one koji žele nešto više kontrole, ili na svojim snimcima žele da ostave lični prečat, režim Direktne kontrole snimka (Live View Control), omogućava ručno podešavanje parametara za osvetljenost, boju ili kontrast, dok se rezultat odmah može proveriti na LCD ekranu, pre nego što se snimak sačuva. Pored Efekta umanjenja postoje i drugi uzbudljivi Kreativni filteri poput Ribljeg oka (Fish-eye), Super jako (Super vivid) i Efekat postera (Poster efekt). Novi Efekat kamere igračke daje snimcima retro izgled pinhol kamere, dok Monohromni efekat (Monochrome Effect) pruža mogućnost primene sepije, crnobele i drugih vrsta kontrasta.

Kombinacija Pametnog okidača i Tehnologije detekcije lica korisnicima pružaju mogućnost da sami sebe slikaju, uz mogućnost okidanja osmehom, namigivanjem ili jednostavno nakon što novo lice uđe u kadar – idealno za autoportrete ili grupne snimke.

Snimajte, organizujte i sa lakoćom razmenite

Razmena posebnih trenutaka sa prijateljima i porodicom nikada nije bila lakša. Vlasnici modela PowerShot A2200 i PowerShot A1200 moći će da se učlane na portal CANON iMAGE GATEWAY, gde im je na raspolaganju 2GB besplatnog, sigurnog, onlajn prostora, za čuvanje i razmenu fotografija i video klipova.

PowerShot A2200 – ključne karakteristike

 • 14.1 MP
 • 28mm širok objektiv sa zumom od 4x
 • 6,8 cm (2,7”) LCD
 • Inteligentni automatski režim (Smart Auto), Lak (Easy) režim i Saveti (Hints&Tips)
 • HD video (720p)
 • Režim za smanjenje zamućenja (Blur Reduction)
 • Režim direktne kontrole snimka (Live View Control) i Kreativni filteri
 • Detekcija lica, automatsko ispravljanje efekta crvenih očiju
 • DIGIC 4
 • Litijum-jonska baterija

PowerShot A1200 – ključne karakteristike

 • 12.1 MP
 • 28mm širok objektiv sa zumom od 4x
 • 6,8 cm (2,7”) LCD sa optičkim viewfinder
 • Inteligentni automatski režim (Smart Auto), Lak (Easy) režim i Saveti (Hints&Tips)
 • HD video (720p)
 • Režim za smanjenje zamućenosti (Blur Reduction)
 • Režim direktne kontrole snimka (Live View Control) i Kreativni filteri
 • Detekcija lica, automatsko ispravljanje efekta crvenih očiju
 • DIGIC 4
 • AA baterija

Leave a Reply