Foto

Canon predstavio PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS

Kompanija Canon je predstavila dva nova kompaktna digitalna fotoaparata PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS, koji su atraktivnog izgleda i jednostavni za upotrebu. Novi modeli, zahvaljujući brojnim inteligentnim i intuitivnim funkcijama omogućavaju korisnicima da sa minimalnim naporom naprave odlične fotografije što čini fotografisanje prijatnijim nego ikada.

Zahvaljujući  originalnoj Canon tehnologiji objektiva i procesoru DIGIC III, fotoaparati PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS nude izvrsne performanse i odličnu vrednost. Oba modela imaju nova, tanka i lagana kućišta atraktivnog dizajna i spoj su odličnog izgleda i niza inteligentnih tehnologija. PowerShot A3100 IS je dostupan u nekoliko jakih, privlačnih boja – plavoj, crvenoj i srebrnoj varijanti – dok je PowerShot A3000 IS dostupan u srebrnoj boji s elegantnim crnim obrubom. Oni će zameniti aktuelni model PowerShot A1100 IS pa predstavljuju velik korak napred za PowerShot A seriju fotoaparata.

Canon kvalitet – iznutra i spolja

Fotoaparat PowerShot A3100 IS ima senzor od 12,1 megapiksela, dok nešto jeftiniji PowerShot A3000 IS nudi rezoluciju od deset megapiksela. Oba modela imaju DIGIC III procesor, objektiv s optičkim zumom uvećanja 4x i integrisani optički stabilizator slike te daju bogate, detaljne slike bez zamućenja. Dobro osvetljen LCD ekran velike rezolucije i dijagonale od 6,7 cm (2,7 inča) omogućava jasnu reprodukciju i nudi korisnicima izuzetno oštru sliku pri kadriranju i pregledu slika.

Zahvaljujući  inteligentnom režimu „Smart Auto“, oba nova modela pojednostavljuju pravljenje savršenih fotografija. Režim Smart Auto sa tehnologijom detekcije scene prepoznaje čak osamnaest različitih prizora i automatski primenjuje optimalna podešavanja za najbolji rezultat.

Režim „Smart Auto“ nudi i tehnologiju „i-Contrast“, koja analizira slike radi postavljanja savršene ekspozicije, dodavanja svetlosti i detalja u tamnija područja i to bez preteranog osvetljavanja dobro osvetljenih delova. Osim toga, Canon-ov režim „Easy“ nudi izuzetno jednostavna podešavanja za početnike tako što deaktivira većinu tastera i uklanja ikone sa ekrana radi što jednostavnijeg snimanja po principu usmeri-i–slikaj.

Funkcija „Smart Flash Exposure“ poboljšava prirodno i ambijentalno osvetljenje na svakoj slici tako što automatski prilagođava jačinu blica i objektu i uslovima fotografisanja. Na primer, danju će ova funkcija prepoznati i ukloniti senke koje na licu stvara jaka sunčeva svetlost koja pada pod uglom tako što će automatski aktivirati blic za osvetljenje eventualno loše osvetljenih detalja. Jačina blica je kontrolisana i tokom fotografisanja u makro režimu čime se sprečava preterano osvetljenje objekta pa će detalji objekata koji se snimaju iz vrlo velike blizine biti sačuvani.

Tehnologija prepoznavanja lica olakšava fotografisanje prijatelja jer prati lica i obezbeđuje odgovarajuću ekspoziciju i fokus radi postizanja najboljih rezultata. Funkcija za izbor i praćenje lica omogućava da po potrebi jednom licu bude dat prioritet u odnosu na druga u grupi, a korekcija efekta crvenih očiju prepoznaje i uklanja crvene oči kako bi svi izgledali što je bolje moguće. Inteligentna funkcija. Inteligentna funkcija za samookidanje pri pojavi novog lica omogućava da se i fotograf nađe na grupnim fotografijama jer se fotografija snima tek kada u kadar uđe još jedno lice.

Kreativno fotografisanje uz minimalan trud

Brojne mogućnosti za kreativno fotografisanje obuhvataju i novi režim „Low Light“, koji nudi poboljšane performanse u problematičnim uslovima osvetljenja pri rezoluciji od dva megapiksela. Novi režim „Super Vivid“ povećava živopisnost objekata na fotografiji dodavanjem veće zasićenosti boje radi dramatičnog, obogaćenog efekta. Fotoaparati nude i nov režim „Poster Effect“, koji smanjuje broj boja radi postizanja retro efekta postera.

Navigacija kroz menije modela PowerShot A3100 IS je jednostavna jer se na ekranu pojavljuju saveti i uputstva sa razumljivim objašnjenjima funkcija fotoaparata i tako maksimalno olakšavaju korišćenje.

Osim visokokvalitetnih fotografija, modeli PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS snimaju i video zapise sa zvukom u VGA rezoluciji, tako nudeći korisnicima više od statične fotografije. Oba modela odlikuju bogati softverski paketi, uključujući integrisanu funkciju za prenos na YouTube™, koja omogućava brzo i jednostavno deljenje video zapisa putem interneta.

Po prvi put su u modele iz serije PowerShot A ugrađene litijum jonske baterije. Osim što su punjive i male težine, litijum jonske baterije su tanke i jednostavnije za nošenje te praktične jer ih je moguće puniti po potrebi. Oba fotoaparata podržavaju SDHC i SDXC memorijske kartice i nude do dva terabajta (samo SDXC) praktične i pouzdane memorije koju korisnici mogu nositi sa sobom svuda.

CANON iMAGE GATEWAY – podelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A3100 IS i PowerShot A3000 IS imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, onlajn servisu za razmenu fotografija i video zapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za skladištenje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržan je i pregled fotografija preko mobilnog telefona, što omogućava da prijatelji i porodica mogu pogledati fotografije i dok su u pokretu.

Leave a Reply