Foto

Canon predstavio PowerShot A495 i PowerShot A490

Canon je predstavio modele PowerShot A495 i PowerShot A490, dva cenovno pristupačna i jednostavna kompaktna digitalna fotoaparata namenjena svakodnevnoj zabavi.

Novi modeli su zamena za popularni PowerShot A480, a čine spoj nežnog, zaobljenog dizajna i Canonova jedinstvenog objektiva, te niza inteligentnih automatskih funkcionalnosti – ukratko, nude snažne performanse upakovane u malo, lagano kućište.

Oba su modela dostupna u srebrnoj boji, a PowerShot A495 i u crvenoj i plavoj. Takođe, oba  modela se odlikuju 10-megapikselnim senzorom i autentičnim Canonovim objektivom sa optičkim zumom od 3,3x, zahvaljujući čemu daju velike slike sa puno detalja. Način rada Smart Auto automatski određuje postavke slike, a dobro osvetljen, živopisan 6,2-centimetarski (2,5-inčni) LCD ekran olakšava kadriranje, snimanje i deljenje slika.

Smart Auto – jednostavno usmerite i snimajte

Način rada Smart Auto sa tehnologijom prepoznavanja prizora garantuje snimanje bez muke jer automatski prepoznaje uslove snimanja i primenjuje optimalna podešavanja potrebna za snimanje savršene slike. PowerShot A495 automatski prepoznaje čak osamnaest različitih prizora, dok ih PowerShot A490 prepoznaje trinaest, čime se garantuju odlični rezultati bez obzira na to snimate li na suncem obasjanom mestu, iz velike blizine ili noću. Smart Auto brine o svim postavkama da to ne bi morali korisnici, te time fotografiranje čini jednostavnijim no ikad pre.

Canon PowerShot A490

Canon PowerShot A490

Tehnologija i-Contrast prepoznaje problematično osvetljenje, te garantuje snimanje detalja čak i u svetlim ili tamnim područjima, a funkcija Smart Flash Exposure automatski prilagođava jačinu blica objektu i uslovima snimanja. Tako će, na primer, danju funkcija Smart Flash Exposure prepoznati i ukloniti senke koje na licu stvara jaka Sunčeva svetlost te automatski aktivirati blic da bi svi izgledali što bolje.

Napredna tehnologija prepoznavanja lica – mnogo lica, mnogo primena

Tehnologija prepoznavanja lica olakšava snimanje savršenih grupnih fotografija jer prepoznaje brojna lica te garantuje da će svako lice biti dobro eksponirano, prirodno i fokusirano. Funkcija uklanjanja efekta crvenih očiju prepoznaje i uklanja efekt crvenih očiju sa slika nakon snimanja, pa će vaši prijatelji i rodbina uvek izgledati izvrsno.

Pametna funkcija samookidanja pri pojavi novog lica, dostupna na modelu PowerShot A495, pojednostavnjuje snimanje grupnih fotografija jer čeka da u kadar uđe još jedno lice te snima fotografiju dve sekunde nakon toga – tako da svi možete biti na slici.

Jednostavno, kreativno snimanje – čak i pri slabom svetlu

Zahvaljujući novom načinu rada Low Light, moguće su bolje performanse u uslovima slabe osvetljenosti. Taj način rada pri snimanju u uslovima slabe osvetljenosti automatski postavlja ISO na manju razoluciju. Tehnologija prepoznavanja pokreta doprinosi smanjenju zamućenja pri snimanju objekata u pokretu, pa tako čak i najneiskusniji korisnik može bez problema snimiti odlične, jasne slike.

PowerShot A495 odlikuje se dvama novim, jednostavnim načinima rada prilagođenima prizoru koji korisnicima omogućuju trenutno dodavanje kreativnih detalja na slike. Način rada Poster Effect bez računara smanjuje broj boja na slikama radi postizanja efekta postera. Način rada Super Vivid daje objektima živost povećanjem zasićenosti na slikama radi dramatičnog, obogaćenog efekta.

Više od fotografija – jednostavno snimanje i deljenje videozapisa

Osim visokokvalitetnih fotografija, i PowerShot A495 i PowerShot A490 podržavaju snimanje video zapisa u VGA rezoluciji sa zvukom. Oba modela u priloženom paketu programske opreme nude i funkciju prenosa na YouTube™, koja omogava direktnu prijavu i prenos sa fotoaparata na internet putem računara. Tako video zapise možete podeliti sa prijateljima na internetu samo nekoliko minuta nakon njihova snimanja.

Oba modela podržavaju SDHC i SDXC memorijske kartice, pri čemu SDXC nudi kapacitet snimanja od čak 2 TB, što znači da korisnici mogu snimiti hiljada i hiljade slika na jednu karticu. Oba se modela napajaju AA baterijama, što korisnicima omogućuje da u rezervi uvek imaju dovoljno dodatnih izvora napajanja.

CANON iMAGE GATEWAY – podijelite svoje doživljaje

Vlasnici novih fotoaparata PowerShot A495 i PowerShot A490 imaju pravo na besplatno članstvo na portalu CANON iMAGE GATEWAY, internet servisu za razmenu fotografija i videozapisa. Korisnicima je na raspolaganju 2 GB ličnog prostora za čuvanje, što je dovoljno za stotine visokokvalitetnih slika. Podržano je i pregledavanje fotografija na mobilnom telefonu, što prijateljima i porodici omogućava gledanje fotografija dok su u pokretu.

Leave a Reply