Foto

Canon predstavlja EOS 600D, EOS 1100D, nove objektive i bliceve

Kompanija Canon Europe, danas je obogatila svoj svetski poznat EOS sistem lansiranjem novih modela digitalnih SLR (DSLR) fotoaparata, profesionalnih objektiva i EX bliceva iz serije Speedlight. Podstičući fotografe svih nivoa da otkriju snagu slike i da, za svoju novu avanturu, odaberu Canon, svaki novi model nudi izuzetan kvalitet slike, lakoću korišćenja i mnogostranost, što su sve sinonimi za EOS.

Dva DSLR modela kojima se lako rukuje – EOS 600D i EOS 1100D – nude novi nivo fleksibilnosti, performansi i podrške korisnicima koji prave prve korake u svetu fotografije. Novi modeli objektiva EF 500mm f/4L IS II USM i EF 600mm f/4L IS II USM predstavljaju dva izuzetna super telefoto modela namenjena fotografisanju sporta i prirode, dok novi kit objektiv EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II predstavlja savršeno polazište za fotografe početnike. Duo novih bliceva, Speedlite 320EX i Speedlight 270EXII, tu je da obodri korisnike u kreativnom eksperimentisanju sa off-camera osvetljavanjem.

Vaša EOS avantura počinje ovde

Našavši se na vrhu Canonovog DSLR portfolija osnovnih modela, EOS 600D poseduje APS-C CMOS senzor od 18MP, brzi DIGIC 4 procesor i Full HD video snimanje – omogućavajući fotografima da se bez muke prebace sa snimanja fotografija visokog kvaliteta na video. Scene je moguće snimati iz svakog ugla zahvaljujući LCD ekranu dijagonale 7,7 cm za posmatranje iz različitih uglova (Vari-Angle Clear View), što vlasnicima modela EOS 600D dozvoljava da svet posmatraju iz različitih perspektiva. Autofokus (AF) sistem od 9 tačaka obezbeđuje pravilnu fokusiranost objekata, gde god da se nalaze u kadru.

EOS 600D prati i novi Vodič (Feature Guide) koji početnike u fotografiji upućuje u modove i glavna podešavanja, što im omogućava da sa svakim novim snimkom unaprede svoje fotografsko umeće. Novi inteligentni mod za automatski odabir scene (Scene Inteligent Auto) nudi jednostavnost običnog usmeravanja i okidanja, analizirajući svaku scenu i podešavajući parametre na najbolji mogući način. Novi Automatski odabir stila slike (Picture Style Auto) procesuira sliku na osnovu scene, dajući krajnjem rezultatu veću privlačnost.

EOS 1100D idealan je za početnike u svetu EOS-a, udružujući specifikacije visokih performansi i izuzetnu lakoću korišćenja. APS-C CMOS senzor od 12,2MP podrazumeva da korisnici mogu aparatom EOS 1100D snimati i A3 fotografije, ili kropovati slike da bi kreirali interesantnije kompozicije. EOS 1100D poseduje takođe isti iFCL merni sistem razvijen za model EOS 7D, povezan sa AF sistemom od 9 tačaka koji omogućava pravilan fokus i ekspoziciju objekata u svim svetlosnim uslovima. Za one koji žele da snimaju video, EOS 1100D nudi rezoluciju od 720p HD, za još veću fleksibilnost.

Nudeći još lakšu mogućnost da uz pomoć EOS 1100D snime zaista umetničke fotografije, korisnicima su na raspolaganju modovi Basic+ i Creative Auto koji uklanjaju bilo koji zbunjujući tehnički termin, upotrebom običnog jezika za objašnjavanje podešavanja i njihovih efekta na sliku. Korisnici mogu i da nekoj sceni dodaju atmosferu, u zavisnosti od kreativne zamisli ili tipa osvetljenja, ili da sliku učine svetlijom, tamnijom ili pozadinu zamućenijom, da bi postigli interesantniji rezultat.

Objektiv EF-S 18-55mm f/3,5-5,6L IS II, služi kao dopuna novim modelima, i predstavlja zamenu za EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS iz Canonovog portfolija objektiva. Nudeći agilnim fotografima pouzdanost i mnogostranost, ovaj lagani objektiv ima prednost stabilizatora slike od 4 tačke, za snimanje bilo koje scene, od pejzaža do portreta, uz izuzetnu jasnoću.

L-serija telefoto objektiva – snimajte dalje i brže

Prvi put predstavljeni na sajmu Photokina u septembru 2010, objektivi EF 500mm f/4L IS II USM i EF 600mm f/4L IS II USM revolucionarna su dopuna Canonove L-serije, nudeći sportskim i prirodnjačkim fotografima performanse i mobilnost bez premca. Pored optike najvišeg kvaliteta i naprednih slojeva koji štite od odbljesaka i senki, oba modela su dizajnirana sa telom od čvrste, magnezijumske legure, što ih čini značajno lakšim od svojih prethodnika. Brzi, nečujni autofokus (AF) omogućen je prstenastim US motorom, a profesionalci mogu da fino izbaždare bilo koju scenu uz pomoć full-time manuelnog fokusa.

Oba objektiva imaju široki, konstantni otvor blende, što proizvodi odličan kvalitet slike pri slaboj osvetljenosti ili pri snimanju objekata koji su u brzom pokretu. Canonov najnoviji Stabilizator slike (IS) takođe omogućava izuzetan kvalitet slike prilikom snimanja iz ruke, tako što dozvoljava korisnicima da snimaju brzinom i do četiri puta sporijom nego što se obično zahteva. Novi algoritmi unapređuju rad prilikom pomeranja, a novi IS mod 3 olakšava nasumično praćenje pokretnih objekata u tražilu aktiviranjem IS jedinice samo u toku ekspozicije.

Istražujte kreativno osvetljavanje

Novi modeli bliceva Speedlite 320EX i Speedlight 270EX II omogućavaju fotografima svih nivoa da eksperimentišu sa kreativnim osvetljenjem kada snimaju svakodnevne objekte. Sa brojem Vodiča 32, odnosno 27, oba modela su kompatibilna sa Canonovim E-TTL II sistemom za merenje i mogu se koristiti ili na fotoaparatu ili kao pomoćni blicevi u bežičnom sistemu. Oba blica mogu da daljinski okinu zatvarač kompatibilnih Canonovih DSLR, što korisnicima omogućava da podese poziciju blica i okinu fotoaparat brzo i lako. Model Speedlight 320EX ima stalni mod Video Light (video svetlo) što korisnicima EOS Movie moda dozvoljava da nastave snimanje i tokom večeri i noći.

Leave a Reply