Foto

Canon predstavlja novu seriju kamkordera LEGRIA FS400

Kompanija Canon Europe, lansirala je novu seriju, za sada, najmanjih kamkordera standardne definicije (SD) LEGRIA FS400 – koji predstavljaju mešavinu dizajna stilski prilagođenog nošenju u džepu i renomiranog kvaliteta slike. Naslednici serije FS300, novi modeli LEGRIA FS46LEGRIA FS406, nude napredne karakteristike u formatu koji dozvoljava lako rukovanje što i najneiskusnijim korisnicima omogućava da snimaju bez napora i dele posebne trenutke.

Moćan kvalitet slike

Serija LEGRIA FS400 nudi brojne napredne karakteristike uključujući procesor DIGIC DV II, originalan Canonov video objektiv i moćno uvećavanje uz pomoć  Naprednog zuma od 41x. Ovakva napredna tehnologija korisnicima približava objekte koje snimaju bez kompromitovanja kvaliteta slike, a po pristupačnoj ceni.

Lako snimanje uz neverovatne performanse

Pored moćnog kvaliteta slike, novi modeli LEGRIA FS46 i LEGRIA FS406 spadaju u najkompaktnije i najlakše Canonove kamkordere ikad, budući da je svaki od modela težak svega 220 grama te ga je lako smestiti u džep.

Uz pomoć funkcije Pre REC neće Vam ništa promaći, jer ste u mogućnosti da snimite scene 3 sekunde pre nego što započne čuvanje u memoriji. Režim Dualnog snimanja (Dual Shot) dodatno pojednostavljuje proces čuvanja tako što Vam omogućava snimanje filmova i fotografisanje bez promene režima. Sve što treba da učinite jeste da se fokusirate na scenu pred vama.

Oba modela krasi napredna funkcija Video fotografije (Video Snapshot), odnosno mogućnost snimanja video klipova trajanja dve, četiri ili osam sekundi. Idealno za snimanje odmora na brz, lak, zabavan način i za razmenu preko interneta.

Da bi se smanjio efekat mrdanja kamere, posebno prilikom najšireg zumiranja, tu je izuzetno efikasan Dinamički stabilizator slike (Dynamic Image Stabilizer), zgodan naročito ako želite da snimite film dok ste u pokretu.

Režim Noćna scena (Night Scene) dodat je grupi od ukupno 12 režima snimanja. Novi Noćni režim (Night mode) savršen je za snimanje scena između sumraka i potpunog mraka, jer smanjuje titraj u lokalizovanim površinama osvetljenosti, poput uličnih svetiljki.

Duže snimanje

Nova serija FS400 omogućava konsekutivno snimanje u trajanju od tri i po časa, ako je baterija puna, a uz opciju Brzog punjenja (Quick Charge) bićete u prilici da snimate u trajanju od oko 60 minuta, nakon dvadesetominutnog punjenja baterije.

Laka razmena uz više opcija za memorisanje

Model LEGRIA FS46 ima 8GB fleš memorije ugrađene u sam kamkorder što omogućava čuvanje filmova u trajanju od pet sati bez kartice, a dodatno je moguće proširiti je SDXC karticama.

Model LEGRIA FS406 omogućava čuvanje na Eye-Fi karticama, koje podržavaju Wi-FI upload video klipova.

Canon LEGRIA FS400 – ključne karakteristike:

 • Canonovi najmanji digitalni kamkorderi
 • Napredni zum od 41x i Dinamički stabilizator slike (EIS)
 • Režim dualnog snimanja
 • LCD Widescreen dijagonale od 6,7 cm
 • Video fotografije
 • Režim Noćna scena
 • Inteligentna litijum-jonska baterija
 • Mogućnost predsnimanja
 • PIXELA softverska podrška

Canon LEGRIA FS46 – individualne karakteristike:

 • Dual fleš memorija od 8GB

Canon LEGRIA FS406 – individualne karakteristike:

 • Slot za SDXC ili Eye-Fi kartice

Leave a Reply