Foto · PC računari

Canon ulazi na tržište produkcijskog štampanja fotografija

Kompanija Canon Europe, globalni lider u rešenjima slike ulazi na evropsko tržište produkcijskog štampanja fotografija, lansiranjem produkcijskog inkjet štampača DreamLabo 5000. U skladu sa sopstvenom strategijom rasta koja podrazumeva širenje poslovanja kroz diversifikaciju, DreamLabo 5000 označava Canonov prvi nastup na tržištu produkcijskog štampanja fotografija.

Isporučujući nov standard kombinovanog kvaliteta fotografije i teksta sa visokom produktivnošću, ovaj uređaj uvodi na tržište produkcijskog štampanja fotografija revitalizujuću alternativu srebrohalidnoj tehnologiji.

Zahvaljujući vrhunskom kvalitetu, tržištima produkcije fotografije i štampanja-na-zahtev malog obima, nudi značajne nove mogućnosti za ostvarivanje prihoda.

Ulazak kompanije Canon na tržište produkcijskog štampanja fotografija predstavlja završni korak u strategiji da postane lider u oblasti digitalne fotografije. Sa tradicijom od 70 godina u domenu fotografije i 30 godina u domenu štampanja, Canon je jedina kompanija koja pokriva čitav spektar fotografije i štampanja, od ulazne do izlazne foto produkcije, i od kućnog štampanja manjeg obima do produkcijskog štampanja u industriji.

Rioiči Bamba, generalni direktor Canona za Evropu, Srednji Istok i Afriku, izjavio je: “Lansiranje ovog proizvoda označava novi poslovni pravac za Canon, i s ponosom najavljujemo, ne samo novi proizvod, već i tehnologiju koja će oživeti čitavu industriju i otvoriti nove, značajne poslovne mogućnosti. Sa proizvodom DreamLabo 5000, Canon postavlja nove standarde produkcijskog štampanja fotografija visokog kvaliteta i teksta visoke definicije.”

Osnažujući i proširujući Canonovu postojeću inkjet tehnologiju, koju je uspešno primenjivao kod PIXMA stonih štampača i imagePROGRAF štampača velikih formata, DreamLabo 5000 koristi novorazvijenu glavu štampača velike gustine, koja omogućava štampanje formata širine 305 mm. Uz primenu Canon FINE tehnologije (fotolitografske konstrukcije sa inkjet mlaznicama), glava štampača postiže štampanje fotografija visokog kvaliteta i detaljnog teksta podržavajući široki izbor produkcije sa velikom dodatom vrednošću, od vrhunskih foto albuma, foto knjiga, foto kalendara, foto kolaža i sličnih opcija, do visoko kvalitetnih proizvoda štamapanja-na-zahtev, kao što su naručene brošure.

Široka glava štampača postiže “One-pass” štampanje, koje zahteva samo jedno provlačenje štamparskog papira dok se glava štampača ne pomera. Kada se koristi u kombinaciji sa funkcijom automatskog dvostranog štampanja, DreamLabo 5000 može da odštampa fotoalbum od 20 strana A4 formata za samo 72 sekunde (ovaj prodizvod je namenjen samo za štampanje; za foto albume i produkciju štampanja-na-zahtev, neophodna je dodatna oprema za povezivanje) i 40 fotografija (102 x 152 mm) u minuti. Ovaj sistem takođe realizuje visoku produktivnost tako što je omogućena zamena papira i rezervoara s mastilom tokom štampanja, što umanjuje operativno vreme potrebno za produkcijsko štampanje.

DreamLabo 5000 koristi sistem mastila od sedam boja kojim se postiže fina gradacija. Koristeći tehnologiju za procesuiranje slike koja podrazumeva upotrebu punog raspona Canonove jedinstvene skale boja za inkjet štampanje, novi štampač omogućava daleko superiornije predstavljanje boja od konvencionalnih srebro halidnih fotografija.

DreamLabo 5000 biće dostupan u Evropi početkom 2012.

Leave a Reply