Foto

Canon VB-C50i kamera za vizuelnu komunikaciju

VB-C50i predstavlja kompaktno višenamensko rešenje za PTZ mrežnu kameru za bezbednosni nadzor visokih performansi. Postavljanje je izuzetno jednostavno, a niz naprednih funkcija unapređuje efikasnost

Korišćenjem originalnog moćnog 26x zum objektiva sa 12x digitalnim zumom, VB-C50i pruža slike u krupnom planu sa izuzetnom količinom detalja, što omogućava visok nivo nadzora s razdaljine.

Kamera sadrži mehanizam na daljinsko upravljanje za okretanje i promenu ugla čiji je opseg kretanja 200° horizontalno i 120° vertikalno. Ona takođe sadrži režim „Infrared Night Mode“ koji može da beleži crno-bele slike u uslovima lošeg osvetljenja, pa čak i u potpunom mraku.

Kvalitetan video zapis sa tečnim mrežnim prenosom

Kamera može da beleži video signal brzinom od 25 kadrova u sekundi (ako to dozvoljava propusni opseg mreže) i ima CCD senzor od 400.000 piksela koji pruža tečan, kvalitetan video prikaz. Kvalitet video prikaza i broj kadrova u sekundi mogu slobodno da se podešavaju radi prilagođavanja propusnoj moći mreže i radi pružanja prirodnih, realnih slika.

Visoka rezolucija od 768 x 576 piksela omogućava velike, precizne slike bez gubitka detalja. Pored toga, slike koje se prenose mogu da stignu do najšire publike – do 50 korisnika istovremeno – pri čemu su slike jasne i oštre.

Kompaktno, fleksibilno i prilagođeno korisniku

Kamera i server smešteni su u jednoj, kompaktnoj jedinici što omogućava diskretan i efikasan nadzor. Štaviše, instalacija mrežne kamere izuzetno je jednostavna. Samo dva priključka potrebna su da bi počeo prenos video signala uživo – izvor napajanja i veza sa postojećom LAN mrežom. Krajnji rezultat je višenamensko rešenje za mrežnu kameru koje može odmah da se podesi, što korisnicima pruža punu, fleksibilnu i jednostavnu interaktivnu kontrolu.

Napredne funkcije za unapređenje efikasnosti

Softver za daljinsko upravljanje pruža punu kontrolu nad funkcijama za horizontalno/vertikalno pomeranje i zumiranje – preko PC računara ili platformi koje su kompatibilne sa obezbeđenim Java pregledačem (npr. Mac, UNIX). Režim „Panoramic Image“ omogućava sakupljanje niza fotografija radi kreiranja panoramskog prikaza, koji može da se koristi za postavljanje PTZ ograničenja.

Audio-signal može da se doda prenosu uživo jednostavnim priključivanjem opcionog modula na VB kameru. Otkrivanje pokreta i automatsko praćenje omogućavaju da se kamera pomera horizontalno i vertikalno nakon otkrivanja pokreta, tako da automatski zabeleži svaki pokret. Kamera čak može da se konfiguriše da šalje upozorenja e-poštom ili da uključi moćno bezbednosno osvetljenje čim se otkrije pokret.

Leave a Reply