Foto

Canon XF105 i XF100 novi profi kamkorderi

Kompanija Canon prošririla je seriju XF profesionalnih kamkordera lansiranjem XF105 i XF100 – najmanjihmodela do sada koji snimaju profesionalne MPEG-2 Full HD video zapise. Novikamkorderi predstavljaju kombinaciju visokih specifikacija, mobilnosti iprilagodljivosti koja do sada nije viđena u toj klasi.

Prenosivi, moćni, prestižnog dizajna

XF105 i XF100 su jedinstveno prilagodljivi kamkorderi koji nude maksimalankvalitet slike u malom, lakom telu. Težine nešto malo više od 1 kg, naprednogergonomskog dizajna, udobni za duža snimanja, ovi modeli imaju dosta funkcijanasleđenih od kamkordera XF300-serije. Prestižan dizajn postojećih XFkamkordera primenjen je i na novim modelima – lako dostupne, prilagodljivekontrole, odlični LCD ekran i XLR ulazi ugrađeni u dršku.

Savršeni za korisnike kojima je potrebna fleksibilnost za rad na terenu, XF105 iXF100 uklapaju u porodicu Canon kamkordera koji staju na dlan. Njihovkompaktan dizajn i izuzetan kvalitet slike čini ih idealnim za snimatelje koji radena različitim projektima – snimaju venčanja, korporativne video snimke ili dokumentarne filmove.

Savršen kvalitet video snimaka

Kao i napredna XF300-serija, XF105 i XF100 kamkorderi snimaju HD video zapis u formatu MPEG-2 MXF (Materijal Exchange Format) i skladište ih na CompactFlash (CF) memorijsku karticu pri brzini do 50Mbps, sa bogatim 4:2:2 uzorkom boja.

CF kartice su praktične, ekonomične i široko dostupne u poređenju sa nekimdrugim medijima koji se koriste za skladištenje profesionalnih video zapisa. Obamodela nude Relay snimanje i novu Double Slot Recording funkciju kojaomogućava korisnicima da snime isti snimak na dve odvojene CF kartice istovremeno.

Canon MPEG-2 MXF video zapisi su u potpunosti kompatibilni sa velikimsoftverima za obradu paketa od Adobe Sistems Incorporated, Apple Inc, AvidTechnologi Inc i Grass Vallei. Canon XF softver i dodaci za Apple Final Cut Pro iAvid Media Composer isporučuju se u osnovnom paketu.

Visokokvalitetni Canon kamera sistem

XF100 serija ima jednu od najnaprednijih sistema kamera u svojoj klasi, što jerezultiralo izuzetnim kvalitetom Full HD video snimaka. Oba modela karakterišeraznovrstan novi širokougaoni Canon HD video objektiv, 30,4 mm sa optičkimzumom 10 X i otvorom f/1.8. Funkcija digitalni tele-konverter omogućavase približe akciji koju snimaju.XF105 i XF100 takođe koriste napredni Canon sistem za stabilizaciju slike (OIS)koji nudi tri različita načina stabilizacije – standardni, dinamički i moćni.Novi Canon CMOS senzor od 2.07 megapiksela, tipa 1/3, snima u Full HD1920x1080 video rezoluciji.

Kreativne opcije za snimanje

Novi modeli XF105 i XF100 pružaju obilje kreativnih opcija snimanja. Naraspolaganju su režimi snimanja 1080/50i, 1080/25p, 720/50p i 720/25p.Takođe, korisnicima su na raspolaganju i opcije Fast i Slow Motion, snimanjeintervala i snimanje u okviru za animacije.XF100-serija pruža još više mogućnosti. Infracrveni (IC) režim snimanja se možeaktivirati pomoću prekidača na prednjoj strani kamkordera, ispod objektiva. Saugrađenom IC lampom i opcijama za zeleno i belo osvetljenje, XF105 i XF100mogu da snimaju zaista dramatične noćne snimke što ih čini savršenim zasnimanje divljih životinja ili dokumentarnih filmova.Dve nove funkcije pomoći za 3D snimanje takođe su dostupne na oba modela.

OISAxis Shift funkcija koristi sistem zamene objektiva i stabilizator slike da omogućikorisnicima da pravilno poravnaju dva povezana kamkordera tokomstereoskopskog 3D video snimanja. Vodič za dužinu fokusa pomaže im daprecizno sinhronizuju podešavanja da bi zumirali.

Dizajnirani da izađu u susret korisnicima

Novi modeli dizajnirani su tako da odgovaraju širokom krugu korisnika. Uprkossvojoj kompaktnoj veličini, mnoštvo ručnih kontrola prisutno je za iskusnekorisnike dok su funkcije automatskog snimanja i pomoći tu za početnike.Za monitoring u toku snimanja, obe kamere imaju velike, bočne LCD ekrane.jasnoću. Ugrađene funkcije za prikaz grafikona (Waveform Monitor – WFM) ifokus pomažu da se snimanje postavi savršeno. Dostupno je i elektronsko tražiloRučni prsten objektiva omogućava kontrolu nad fokusom i zumom a bočniprekidač omogućava korisniku da trenutno menja režime snimanja.

Velike mogućnosti prilagođavanja

XF105 i XF100 nude veliki niz opcija za prilagođavanje, obezbeđuju raznovrsnost ifleksibilnost. Korisnici mogu konfigurisati više od 90 individualnih, promenljivihpomoću funkcije Custom picture. Takođe je omogućeno da dodele jednu od 34pojedinačne funkcije na 10 prilagodljivih tastera, podešavajući tako kamkorder svojim potrebama.

Napredni audio

Svaki visokokvalitetni snimak dopunjen je profesionalnim i veoma kvalitetnimaudio snimkom. Nezavisni zvuk može da se snimi povezivanjem spoljnihmikrofona na dva XLR ulaza, dok integrisani mikrofon sa prednje strane snimastereo zvuk.

Canon profesionalne usluge

Vlasnici XF100 serije kamkordera kvalifikuju se za članstvo u servisu CanonProfessional Services (CPS). CPS video servis nudi ekskluzivni, slobodan pristupnizu pogodnosti, kao što su prioritetno servisiranje i direktna podrška Canonstručnih predstavnika širom Evrope. Informacije o prednostima članstva CPSmožete naći na adresi http://cpn.canon-europe.com/content/services.do

Leave a Reply