Foto

Canon XM2 – vrhunski višenamenski kamkorder

Canon XM2 je kvalitetan, višenamenski model kamkordera koji je pogodan za ozbiljne entuzijaste i profesionalne videografe. Njegova napredna tehnologija pruža kvalitet slike jedinstven u ovoj klasi.

Novi Canon XM2 kamkorder poseduje najnoviju tehnologiju i mnoga korisna podešavanja i poboljšavanja slike i zvuka za razne situacije snimanja i korisničke želje.

Izuzetno osetljiva 3CCD jedinica postiže 540 linija horizontalne rezolucije, kao i rad u uslovima sa veoma malo svetla. Nova tehnologija Super Pixel Shift pruža širi dinamički opseg za filmove, što smanjuje vertikalno razlivanje i daje digitalne fotografije od 1,7 megapiksela. Profesionalni fluoritni objektiv iz serije L na kamkorderu pruža kvalitet formata 35 mm i TV emitovanja. On može da pruži ekstremno oštre slike, kao i velika uvećanja sa manje aberacija boje. Optički stabilizator slike čini sliku mirnom bez gubitka kvaliteta.

Video snimci koje pravi Canon XM2 zvučaće isto toliko dobro kao što izgledaju pomoću mikrofona „Direction Accurate“ koji daje tačan stereo ambijent i manje mehaničkog pozadinskog šuma. Frekvencija mikrofona ima tri režima koji odgovaraju uslovima snimanja (normalno, glas, protiv vetra).

Ručna podešavanja na modelu XM2 sadrže dugmad za podešavanja boje i svetla, kao što su „Colour Phase“, „Colour Gain“, „Camera Sharpness“ i „Setup Level“. U ostale funkcije spadaju „Zebra Pattern“, koja prikazuje preveliku ekspoziciju, „Interval Timer“, za snimanje u izabranim trenucima, te „Clear Scan“, za snimanje sa CRT monitora. Dugmetu „Custom Key“ mogu da se dodele često korišćenje funkcije.

Leave a Reply