Foto

“Disneyland Paris” koristi uređaje “Canon Cinema EOS” za svoju novu atrakciju “Ratatouille”

Canon je ponosan što od sada među prestižne korisnike svojih proizvoda iz Cinema EOS sistema može uvrstiti i kompaniju Walt Disney Studios Park, koja upravlja poznatim zabavnim parkovima Disneyland i Disneyworld širom sveta.

Serija filmova za novu atrakciju Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy snimljena je u 4K rezoluciji, korišćenjem pet Canonovih EOS C500s kamera i kamere EOS-1D C SLR, kao i velikog broja Canonovih objektiva, uključujući preko 20 modela iz EF L-serije, kao i EOS filmske objektive.

Video zapise je snimio cenjeni francuski redatelj Sébastien Devaud koji je ujedno i jedan od pionira korišćenja SLR fotoaparata za snimanje video zapisa.

canon-Ratatouille

Atrakcija Ratatouille: l’Aventure Totalement Toquée de Rémy je zasnovana na «najfrancuskijem» od svih Disneyevih ili Pixarovih filmova, Ratatouilleu (snimljen je u 2007.) i otvorena je 10. jula 2014. nakon pet godina izgradnje. Uzevši u obzir ovaj izazov, Disneyland Paris je donio odluku da će se video snimati u 4K rezoluciji. Ultravisoka definicija (Ultra High Definition – UHD) nudi rezoluciju od bar osam megapiksela, što je četiri puta više od postojeće HD rezolucije (High Definition – HD) i omogućuje gledaocima da se u potpunosti unesu u akciju. Prodaja Ultra HD uređaja značajno je povećanja tokom 2014., a samo u maju 2014. prodato je više Ultra HD televizora nego tokom cele 2013. godine.

Canon je bio prvak u razvoju 4K kamera predstavljanjem EOS C500 modela, kao i modela EOS-1D C SLR u 2012., koji je brzo postao popularan među televizijskim snimateljima. Nakon testiranja različitih proizvođača i proizvoda, Disney je na kraju za projekt odabrao obe pomenute Cinema EOS kamere, budući da daju kvalitet profesionalnog nivoa i uspešno se nose sa izazovima koji su se očekivali prilikom snimanja (svetlo, 3D projekcija itd.). Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama, EOS-1D C bio je pričvršćen za ratmobile na atrakciji (vozila oblikovana u liku prepoznatljivog lika iz crtaća, miša), a na vozilu su se nalazili i uređaji posebno dizajnirani za ovo snimanje.

Stéphane Dery, direktor Professional Imaging grupe u kompaniji Canon Francuska, kaže: “Počastvovani smo što možemo uvrstiti Disneyland Paris među korisnike koji su odabrali Canon Cinema EOS sistem. Ovo partnerstvo još jednom demonstrira Canonov «know how» kada je u pitanju video i optička industrija, posebno u 4K rezoluciji.”

Leave a Reply