Foto

Dragoljub Zamurović oživljava remek-dela francuskih slikara uz pomoć Epson digigrafije

Danas je u Beogradu, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, postavljena izložba digigrafija dela najpoznatijih francuskih slikara, izrađenih od strane srpskog fotografa i umetnika, gospodina Dragoljuba Zamurovića.

Izložba pod nazivom “Pogledi na muzej Orsej”, predstaviće visoko kvalitetne reprodukcije u originalnoj veličini nekih od najvećih i najznačajnijih umetnika evropskog slikarstva poput Manea, Dega, Sezana, Van Goga, Renoara i drugih poznatih slikara.

“Posle izložbi svetski poznatih slikara iz muzeja Beča i Firence, došao je red i da predstavimo vrhunska remek-dela slikara iz muzeja Orsej u Parizu”, izjavio je gospodin Zamurović. “Za sva ova dela, posebnu zahvalnost dugujem kompaniji Epson, koja me je podržala ne samo materijalno, nego i tehnološki, jer bez Epson digigrafije, ova dela ne bi izgledala ovoliko autentično i gotovo identično svome originalu.“

Sva umetnička dela odštampana su na najkvalitetnijem Epson platnu što im garantuje istrajnost od nekoliko stotina godina i gotovo potpunu autentičnost sa originalnim delima. Zajedno sa Epson UltraChrome K3 Vivid Magenta tehnologijom, mastilo se raspršuje u obliku čestica pigmenta, automatski se suši na platnu i postaje vodootporno.

Zadovoljstvo nam je da podržimo četvrti put u ovoj sezoni našeg istaknutog fotografa, slikara i prijatelja kompanije Epson, gospodina Dragoljuba Zamurovića” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “Izuzetna nam je čast da smo deo ovog velikog projekta, koji na najbolji način izražava kvalitet naših uređaja i tehnologije, te smo sigurni da će svi posetioci izložbe remek-dela iz muzeja Orsej u Parizu uživati u gotovo identičnim prikazima boja majstora evropskog slikarstva.”

Prošlogodišnju manifestaciju gospodina Dragoljuba Zamurovića, imalo je prilike da vidi preko milion ljudi, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, ali i Evrope. Gospodin Zamurović je autor više fotomonografija, a od 1988. godine pod pseudonimom Art Zamur sarađuje sa francuskom agencijom Gamma Presse Images, preko koje su njegove fotografije dospele u najznačajnije svetske magazine.

Leave a Reply