Foto

Dva nova digitalna fotoaparata iz Samsunga

Američka podružnica kompanije Samsung Electronics, nedavno je predstavila dva nova kompaktna digitalna fotoaparata maksimalne rezolucije 12 megapiksela. Model HZ15W pojaviće se u maloprodaji već ovog meseca po ceni od 330 dolara, dok će nešto skuplji model TL320 biti ponuđen kupcima tek u maju i to po ceni od 380 dolara.

Oba fotoaparata se isporučuju sa 24−milimetarskim širokougaonim objektivima koje je proizvela dobro poznata kompanija Schneider. Model TL320 karakteriše 3−inčni ekran sa aktivnom matricom izrađen od organskih svetlećih dioda (Active Matrix Organic light emitting diode, AMOLED) koji podržava HVGA rezoluciju (Half−size VGA, 480×320 piksela) i pruža viši kontrast (10.000:1) u odnosu na tradicionalne TFT−LCD ekrane, a pri tom troši manje energije. Fotoaparat poseduje mogućnosti snimanja video materijala visoke definicije u rezoluciji 720p i može se povezati sa spoljnim uređajima uz pomoć HDMI priključka. Za komprimovanje video materijala koristi H.264 kodek, a prilikom snimanja korisnik može koristiti i optičko uvećanje 5x.

Ostale mogućnosti podrazumevaju optičku i digitalnu stabilizaciju slike, napredni režim za slikanje koji omogućava fino podešavanje boja, automatsko pravljenje albuma, detekciju lica i osmeha i pametni automatski način snimanja koji bira jedan od jedanaest režima u zavisnosti od kompozicije slike. Model HZ15W se isporučuje sa objektivom optičkog uvećanja 10x, optičkom i digitalnom stabilizacijom slike i mogućnošću snimanja video zapisa visoke definicije u rezoluciji 720p.

Leave a Reply