Foto

Kompaktan i lagan Macro objektiv u DX formatu sa optikom visokog kvaliteta – model AF-S DX Micro NIKKOR 85mm

Nikon Europe sa ponosom predstavlja nov, kompaktan i lagan Macro objektiv u DX formatu sa optikom visokog kvaliteta, model AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR.AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR. Primenjujući Nikonov sistem druge generacije za smanjenje vibracija (Vibration Reduction (VR II)) i odnos reprodukcije od 1:1, to je savršen izbor za istraživanje sveta fotografisanja u krupnom planu.

Zurab Kiknadze, Menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver, Nikon Europe navodi: „Objektivi nalik ovom zaista otvaraju kreativne mogućnosti izvan standardnog kompleta objektiva. Model AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR je kompaktan i lagan, tako da se dobro slaže sa D-SLR aparatima kao što su D90 i D5000.“

Približite se i napravite oštre snimke

Idealan za početnike u makro fotografiji, model AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR sadrži odnos reprodukcije 1:1, što omogućava fotografima da dobiju živopisne krupne kadrove sa više kompleksnih tekstura i detalja, čak i da prikažu nežne teksture na laticama cvetova ili krilima insekata. Pored svega, VR II sistem obezbeđuje oštru sliku tražila za kadriranje za kompoziciju i oštrije rezultate pri manjim brzinama zatvarača ili tokom snimanja filmskih sekvenci.

Savršeno balansiran za nošenje bilo gde

Nikonov DX format obezbeđuje kompaktnu i laganu formu koja se dobro slaže sa Nikonovim opsegom DSLR fotoaparata kao što su D90 i D5000. Sa uglom slike jednakim žižnoj daljini od 127,5 mm u FX/35 mm formatu, pruža opcije koje se ne nalaze u standardnom kompletu objektiva, idealan za portrete ili slobodne fotografije.

Završna obrada

Nikonovo proslavljeno ED staklo daje rezultate visokog kontrasta koji se prikazuju sa atraktivnom zamućenom pozadinom zahvaljujući dijafragmi sa 9 lopatica. SWM obezbeđuje glatko, diskretno automatsko fokusiranje i prednji element koji se ne rotira omogućava korišćenje pribora za blic koji se postavlja na objektiv kao što je SB-R1C1 Macro Lighting komplet.

Specifikacija

  • Žižna daljina 85 mm
  • Max/min otvor blende Maks. f/3.5 Min: f/32
  • Konstrukcija objektiva 14 elemenata/10 grupa (sa jednim elementom od ED stakla)
  • Ugao slike 18°50′
  • Br. lopatica dijafragme 9 (zaobljeno)
  • Najbliža žižna daljina 0,286 m/1 ft
  • Veličina filtera/priloga 52 mm (ne rotira se)
  • Prečnik x dužina Približno 73 x 98,5 mm/2,9 x 3,9 in
  • Težina Približno 355 g/12.5 oz.

Leave a Reply