Foto

Epson donosi najlepše fotografije Madrida u Beograd

Kompanija Epson i ove godine nastavlja sa učešćem u projektu “Primenjena nostalgija” koji putem izložbe fotografija povezuje sličnosti glavnih gradova predsedavajućih zemalja članica Evropske unije sa Beogradom. Prva izložba ove godine se organizuje povodom završetka španskog predsedavanja Evropskom unijom, gde će biti prikazane fotografije španske autorke Karlote Eskribano i našeg autora Dragana Kujundžića, koji će se predstaviti sa fotografijama Beograda i Madrida. Izložba će trajati od 01. do 30. Jula 2010, u galeriji nauke i tehnike SANU, Knez Mihailova 35 (ulaz iz Đure Jakšića 2).

Projekat “Primenjena Nostalgija” je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa – jednog iz Srbije i jednog iz zemlje presedavajuće EU. Gospodin Kujundžić je tokom sedmodevne posete Madridu fotografisao mesta, događaje, scene i ljude koje podsećaju na njegov rodni grad, dok je njegova koleginica iz Španije obavila identičan zadatak, samo u Beogradu. Svaki autor je izabrao 20 fotografija koje će biti prikazane na izložbi.

“Kompanija EPSON je sa zadovoljstvom odabrala da i ove godine bude sponzor izložbe fotografija “Primenjena Nostalgija” i da doprinese zbližavanju dve evropske metropole kakve su Beograd i Madrid” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ S obzirom da su naši štampači velikog formata Espon Stylus Pro 9880 i 9900, prepoznati kao izbor profesionalnih fotografa širom sveta, i da su sve fotografije na izložbi odštampane uz pomoć ovih uređaja na najkvalitetnijem papiru, verujemo da ćemo sa ovim sponzorstvom biti još bliži fotografiji”.

Obe izložbe će otvoriti potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije gospodin Božidar Đelić, zajedno sa ambasadorom Republike Srbije u Španiji i ambasadorom Španije u Beogradu.

Leave a Reply