Foto

EPSON i UPG “Noć Muzeja” nagradile najboljeg fotografa u okviru fotokonkursa „Vidim nevidljivo“

Kompanija EPSON i umetničko produkcijska grupa “Noć Muzeja” nagradile su autora najbolje fotografije, gospodina Vladu Marinkovića, na temu “Vidim nevidljivo” koja se bavi aktuelnim socijalnim, kulturnim ili ekološkim problemima pred kojima se često skreće pogled.

Vlada Marinkovic (Beograd), "Window"

Svi radovi pokazali su duboko i iskreno razumevanje za opisane probleme naše svakodnevice. Na tužan ili duhovit način pristigle fotografije osvetljavaju sve ono što nas okružuje a pred čime skrećemo pogled.

Drugoplasirani na ovom konkursu bio je gospodin Miloš M Dukić, dok je treće mesto zauzeo gospodin Boris Mirkov. Svi nagrađeni radovi bili su izloženi u Pedagoškom muzeju u okviru ovogodišnje Noći muzeja.

Kompanija Epson je ove godine bila i sponsor izložbe u okviru Muzeja nauke i tehnike koji je premijerno otvorio vrata svoje zgrade u Noći muzeja. Izložbeni prostor na prvom spratu obuhvatao je četiri tematske celine, koje su vodile kroz svet mera i brojeva, istorijat pronalazaštva od točka do robota, preko neverovatnih sfera mašina i tehnike, sve do informacione tehnologije.

“Kompanija EPSON je tradicionalni partner Noći muzeja i zadovoljstvo nam je da smo učestvovali ove godine sva dva projekta u okviru ove važne manifestacije” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “EPSON je poznat kao tehnološki inovator u oblasti štampača i projektora, stoga smo logično odabrali da podržimo izložbu u okviru Muzeja nauke i tehnike. Pored toga, kompanija EPSON je i borac za očuvanje životne sredine, te smo se odazvali inicijativi Noći Muzeja i podržali fotokonkurs “Vidim nevidljivo”.

Paralelno sa izložbom, u dvorištu Muzeja nauke i tehnike se održao i odličan koncert grupa “Intruder” i “Inje”, pa su posetioci ove izložbe imali prilike da pored edukacije uživaju u prijatnom druženju i odličnom klabingu.

Leave a Reply