Foto

Epson podržao izložbu fotografija iz čuvenog srpskog filma “Ko to tamo peva”

Kompanija Epson, zajedno sa svojim ekskluzivnim distributerom kompanijom BS Procesor, podržala je izložbu fotografija sa snimanja čuvenog srpskog filma ”Ko to tamo peva”.  Fotografije su izložene u galeriji RTS-a od21-31. decembra, povodom 30 godina od snimanja ovog kultnog filma.

Na izložbi pod nazivom ”Moj pogled: sa druge strane kamere”, prikazane su autentične, crno-bele fotografije autora Rodoljuba Jovanovića,skenirane sa crno-belog filma, na Epson Perfection V750 Pro skeneru i odštampane na Epson Stylus Pro 11880 štampaču velikog formata.

“Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da podržimo izložbu fotografija sa snimanja filma “Ko to tamo peva” “Izjavio je g.din Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ Ovaj film pored toga što nam svima mami osmehe, je i vrhunsko delo srpske kinematografije, o čemu svedoči da je i posle 30 godina još uvek aktuelan i zanimljiv svim gledaocima.”

Brojne ličnosti iz svetafilma, glumci, režiseri, direktori fotografije, prisustvovali su otvaranju ove izložbe. Za samog autora, bile su brojne reči hvale, među kojima se ističe i izjava profesora Slobodana Šijana, režisera filma – “ Tako sam naučio još jednu važnu lekciju iz našeg filmskog zanata: da volim dobrog, pasioniranog filmskog fotografa, koji će nam ostaviti u amanet ono što nam je odstavio RodoljubJovanović – fotografije prizora iz filma koje prenose sam duh našeg filma ali i mnoštvo fotografija koje čuvaju svedočanstva o njegovom nastajanju”

Leave a Reply