Foto · PC računari

Epson podržava rad fotografa širom Srbije

Kompanija Epson, BS Procesor i časopis ReFoto, organizovali su danas izložbu, na osnovu pristiglih fotografija iz svih delova Srbije, povodom konkursa koji je započet početkom ove godine na temu “Praksa na delu”.

Ovaj konkurs s pomalo neobičnim nazivom prati jednu od najpopularnijih rubrika u časopisu ReFoto koja se bavi praktičnim aspektima fotografije tj. šta i kako fotografisati. Konkurs seodržava već četvrtu godinu zaredom, a ove godine teme su bile: Perspektiva, Svetlo, Široki ugao, Dokumentarna fotografija, Kompozicija, Snimanje biljaka, Belo, Hrana, Table top, Enterijer i Slobodna tema. Ova raznovrsnost tema rezultirala je odličnim fotografijama skoro u svim kategorijama što jasnoukazuje na rešenost čitalaca da se oprobaju u svim oblastima fotografije.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo, da smo zajedno sa najvećim srpskim foto časopisom ReFoto, kao i sa našim ekskluzivnim distributerom, kompanijom BS Procesor, učestvovali u ovom dugoročnom projektu, koji je danas kulminirao izuzetnom izložbom najboljih fotografija”, izjavio je g.din Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ Svi pristigli radovi, odštampani su na Epson Stylus Pro 11880 štampaču velikog formata koji sa svojim izuztetnim kvalitetom, jedinstvenom Epson UltraChrome K3 tehnologijom i prikazom boja karakterističnim samo zaEpson, zadovoljava potrebe i najzahtevnijih fotografa .”

Kompanija Epson, nagradila je pobednika konkursa “Praksa na delu” sa Epson Stylus Photo PX800FW štampačem, drugoplasiranog sa Epson Stylus SX515W štampačem i trećeplasiranog sa Epson Perfection V33 skenerom. Deset pohvaljenih fotografija Epson je nagradio saEpson Stylus SX125 štampačima.

Na konkurs “Praksa na delu” je pristiglo oko 2.500 fotografija. U januarskom izdanju Refoto časopisa biće objavljenje tri nagrađene fotografije, deset pohvaljenih kao i izbornajboljih fotografija pristiglih na poslednju temu konkursa – Enterijer. Izbor od četrdeset najboljih i nagrađenih, fotografija biće izložen u galeriji “Plato Ilegala”, Akademski plato 1, Beograd. Izložba traje od 16.12.2010. do 7.1.2011. godine.

Leave a Reply