Foto

Epson pokrovitelj najvećeg svjetskog takmičenja u podvodnoj fotografiji

Fotografi iz čitavog sveta takmiče se za fond nagrada veći od 80 hiljada dolara

Vodeća kompanija na području tehnologija za produkciju slika Epson sponzor je takmičenja u podvodnoj fotografiji Red Sea 2009 World of Underwater Images (Crveno more 2009. – “Svet podvodnih slika“), koje će se održati u Eilatu, u Izraelu, od 9. do 14. studenoga 2009. godine. Ukupna vrednost nagrada u sklopu manifestacije Red Sea, poznate i kao “podvodna Olimpijada”, iznosi više od 80 hiljada dolara. Prva nagrada u vrednosti od 25.000 dolara sastoji se od čeka u iznosu od 10 hiljada dolara, koji dodeljuje sponzor Epson Israel, te tronedeljnog podvodnog safarija za dvoje na Papua Novoj Gvineji.

Ovogodišnje takmičenje Epson Red Sea podeljeno je u dve glavne kategorije: “Images of the World” (Slike sveta) i “Eilat Shoot Out” (Fotografije iz Eilata). Fotografi se u kategoriji “Images of the World” mogu učestvovati svojim radovima koji su nastali u bilo kom delu sveta, bilo kada. Fotografije koje se takmiče u kategoriji “Eilat Shoot Out” moraju biti snimljene u Eilatu u razdoblju između 10. i 12. novembra 2009. godine. Navedene takmičarske kategorije namenjene su profesionalnim podvodnim fotografima, podvodnim snimateljima i amaterima.

Prvoga dana u novembru, osam dana pre početka takmičenja Red Sea 2009, koje se održava pod pokroviteljstvom Epsona, ronioci iz svih krajeva sveta glasaće za “Ribu godine” (Fish of the Year) na službenim web stranicama takmičenja na adresi www.eilatredsea.com. Pet različitih vrsta riba bitće predstavljeno na tim web stranicama zajedno sa opisom svake vrste ponaosob koji sastavlja stručni tim sastavljen od pet profesora morske biologije. Svi ronioci biće pozvani da glasuju za ribu koju smatraju najzaslužnijom da ponese titulu “Ribe godine”.

Leave a Reply