Foto

Epson sponzoriše najbolje evropske fotografe

Nagradni konkurs otvoren je za sve profesionalne fotografe sa prebivalištem u Evropi

Kompanija  Epson će i ove godine sponzorisati dodelu nagrada Evropske federacije fotografa (FEP) za najbolje evropske profesionalne fotografe. Nagradni konkurs otvoren je za sve profesionalne fotografe sa prebivalištem u Evropi. Cilj je promovisanje  fotografije i podizanje standarda u fotografskoj profesiji, te uvažavanje vodećih profesionalca iz branše. Epson će pobedničke fotografije odštampati za izložbu koja će biti postavljena u Muzeju fotografije u Antwerpenu, te drugim većim gradovima širom Evrope.

Prošle godine FEP i Epson dogovorili su višegodišnju saradnju koja uključuje pokretanje i sponzorisanje FEP-ovih nagrada za najbolje evropske profesionalne fotografe. Prvi nagradni konkurs pokrenut je u januaru 2008., a prvi dobitnici su proglašeni u septembru iste godine na Epsonovom štandu na sajmu Photokina održanom u Kelnu u Nemačkoj.

Kandidati se takmiče u tri kategorije: društvena, komercijalna i slikovna fotografija. Dodeliće se četiri nagrade: fotograf godine u kategoriji društvene fotografije, fotograf godine u kategoriji komercijalne fotografije, fotograf godine u kategoriji slikovne fotografije, te nagrada za sveukupnog pobednika konkursa koji će biti proglašen evropskim profesionalnim fotografom godine.

Nakon prvog kruga takmičenja, koji je bio namenjen isključivo fotografima iz grupacije kvalifikovanih evropskih fotografa (Qualified European Photographers, ili skraćeno: QEP), drugi krug je sada otvoren i besplatan za sve članove FEP-ovih udruženja-članica. Svi ostali profesionalni fotografi iz Evrope takođe mogu učestvovati na konkuresu uz naknadu od 30 evra. Prijava, upload fotografija i ocenjivanje vrše se online, na adresi: www.europeanphotographers.eu

Dobitnicima će biti uručeni kristalni FEP trofeji.

Leave a Reply