Foto

Evropski napredni SLR fotoaparat za godinu 2011-2012: NIKON D7000

Manje od godinu dana nakon njegovog lansiranja, Nikonov inspirativni SLR u DX formatu, D7000, pobedio je u kategoriji „Evropski napredni SLR fotoaparat za godinu 2011-2012 na dodeli EISA (European Imaging and Sound Association) nagrada. Ovo je nastavak uspeha istog fotoaparata koji je na dodeli TIPA (Technical Image Press Association) nagrada, osvojio „Best D-SLR Advanced“, i nagradu crvenu tačku za dizajn proizvoda gde je osvojio „crvenu tačku pečat potvrde kvaliteta“.

Jordi Brinkman, menadžer za proizvode u Nikon Europe, kaže: „Zaista smo ponosni što nagradu EISA dodajemo nagradama koje su već dodeljene za D7000. Za naše napredne korisnike fotoaparata D-SLR, uvek nastojimo da ponudimo najsavremeniju tehnologiju koja će se dopasti pasioniranim fotografima koji traže sledeći korak u kreativnosti.“

Brinkman je dodao „To što je D-SLR srednje kategorije pobedio u kategoriji „Advanced“ je dokaz da smo mnogo više funkcija visoke performanse stavili u D7000 nego što biste očekivali, s obzirom na cenu. Od novog CMOS senzora slike od 16,2 megapiksela, AF sistema i senzora za merenje, do kompaktnijeg kućišta od legure magnezijuma, dobili smo veoma dobre povratne informacije o funkcijama i izuzetnim prednostima koje se ogledaju u jednostavnoj upotrebi i kreativnosti, a koje one donose fotografu.”

Svake godine, Evropsko udruženje za sliku i zvuk (European Imaging and Sound Association (EISA)) nominuje najbolju opremu iz različitih kategorija audiovizuelnih proizvoda koji su se pojavili u Evropi tokom proteklih 12 meseci. Ovo udruženje odaje priznanje onim proizvodima koje će entuzijasti i profesionalna publika koja želi visoki kvalitet i kreativne funkcije smatrati vrednim. Nagrade biraju komisije koje se sastoje od 50 istaknutih magazina za fotografiju, video, audio, kućne bioskope i mobilnu elektroniku iz 20 evropskih zemalja.

Sudije iz udruženja EISA su rekle: „Predvodnik Nikonove linije poluprofesionalnih fotoaparata, D7000 je opremljen sa najsavremenijim funkcijama koje je nasledio od Nikonovih modela D300 i D300S. Čvrsto kućište sadrži automatski fokus velike brzine, svetli LCD od 3 inča, kontrolu prašine, dva otvora za SDXC kartice i Full HD video. Neverovatno dobar sistem za kontrolu šuma čini senzor od 16,2 miliona piksela koji se može koristiti na ISO 3200 a i dalje proizvodi visoki kvalitet, čiste fotografije – čak i pri ISO 12800 šum nije neki problem. Ovo je fotoaparat pomoću koga fotografi amateri mogu da dobiju fotografije profesionalnog izgleda.”

Leave a Reply