Foto

Fujifilm X-Pro 1 predstavljen na CES 2012

Kompanija Fujifilm je, na ovogodišnjem CES sajmu tehnologije u Las Vegasu, predstavila svoj novi digitalni fotoaparat iz X serije, Fujifilm X-Pro 1. Radi se o potpuno novom sistemu sa izmenjivim objektivima, koga karakteriše APS-C X-Trans CMOS senzor od 16 MP, kao i već poznata, sjajna, EXR tehnologija procesora koja se može naći u većini postojećih Fujifilm digitalnih fotoaparata, i koja omogućava da na jednostavan način dobijete sjajne rezultate iz nešto zahtevnijih svetlosnih uslova. Radi se o digitalnom fotoaparatu koji će biti zanimljiv kako fotografskim entuzijastima, tako i profesionalcima, jer će kvalitet fotografija biti na nivou DSLR fotoaparata.

Svakako da je jedna od najznačajnijih karakteristika Fujifilm X-Pro 1 digitalnog fotoaparata novo hibridno tražilo druge generacije, koje omogućava da na jednostavan i intuitivan način menjate optičko i elektronsko tražilo prema potrebi ili afinitetu. Hibridno tražilo smo, po prvi put, mogli da vidimo na Fujifilm X100 fotoaparatu i ono je zaista donelo revoluciju kada su digitalni fotoaparati u pitanju, a Fujifilm X -Pro 1 to podiže na novi nivo.

Ono što čini ovu X seriju Fujifilm digitalnih fotoaparata dodatno interesantnom jeste i retro dizajn koji prati odlična izrada, kao i poznati Fujinon objektivi koji donose najbolji kvalitet fotografija. Pored Fujifilm X-Pro 1 digitalnog fotoaparata, stižu i, za sada, tri fiksna objektiva XF 18mmF2 R, XF 35mmF1.4 R i XF 60mmF2.4 R Macro, a Fujifilm najavljuje i dodatne objektive u narednom periodu, među kojima će biti i zum objektivi.

Leave a Reply