Foto

Izložba Refoto konkursa “Moje mesto, moji ljudi”

Časopis Refoto, Kulturni centar Beograda i Epson pozivaju sve zainteresovane na otvaranje velike, završne izložbe fotografija sa konkursa „Moje mesto, moji ljudi“, koji je časopis Refoto objavio početkom 2012. godine. Otvaranje izložbe je u petak, 18. januara 2013. u 19h, u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5/I), a izložba će trajati do 6. 2. 2013.

Na konkurs je u toku cele godine primljeno preko 3500 fotografija. Svakog meseca, uredništvo je biralo najbolje fotografije, koje su na kraju godine ušle u konkurenciju za vredne godišnje nagrade. Sponzor ovog konkursa je Ewe Comp, zastupnik kompanije Epson za Srbiju. Od ukupno 87 fotografija koje će biti izložene, žiri je izabrao tri koje će biti nagrađene Epson multifunkcijskim uređajima, štampačima i skenerima. Pored prve tri nagrade, žiri u sastavu: Milan Živković, glavni urednik časopisa Refoto, Darko Stanimirović, izvršni urednik časopisa Refoto i Ivana Tomanović, fotograf i docent na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, dodelio je i sedam pohvala.

O KONKURSU

Početkom 2012. godine, časopis za kulturu fotografije Refoto, objavio je novi godišnji konkurs pod nazivom ”Moje mesto, moji ljudi”, sa ciljem da animira fotografe da beleže život oko sebe. Kroz brojne portrete, ulične fotografije i pejzaže, čitaoci časopisa su dokumentovali svoju okolinu i ljude koji čine njen nerazdvojni deo. U svakom broju objavljivane su najbolje fotografije pristigle tog meseca, što ih je svrstalo u izbor za konačnu nagradu.

Leave a Reply