Foto

Kompaktni Nikon 1 S2 sa hibridnim sistemom autofokusa

Nikon danas predstavlja fotoaparat neverovatnog izgleda, Nikon 1 S2.

Dizajniran da zabeleži magiju svih događaja, ovaj brilijantni fotoaparat je jednostavan za rukovanje i izgleda sjajno.

 s2

Neverovatno brz, hibridni sistem autofokusa omogućava da čak i najbrži subjekti budu savršeno fokusirani, a  najveći broj fotografija u sekundi pri kontinualnom fotografisanju1 pomaže vam da izaberete najbolje fotografije u deliću sekunde.

nikon-1-s2-1

Širom sveta priznati EXPEED sistem za obradu slike, CMOS senzor od 14,2 megapiksela i širok opseg osetljivosti na svetlost od ISO 200–12800 pomoći će vam da zabeležite magične detalje na fotografijama.

 nikon-1-s2-2

Nikon 1 S2 uvek pruža impresivne fotografije, ali podjednako dobre rezultate daje i kada su u pitanju filmovi. Ovaj fotoaparat predstavlja pametan izbor za brzo snimanje bez muke jer omogućava ujednačeno snimanje oštrih snimaka: novi režimi, jednostavni za korišćenje olakšavaju dodavanje filmskih efekata, a nova funkcija „Automatsko snimanje fotografija“ automatski beleži savršene fotografije visoke rezolucije i to dok vi snimate film. Novi 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zum objektiv vam omogućava da snimite prelepe fotografije.

 nikon-1-s2-3

Lep i uvek impresivan

Bez obzira na to da li fotografišete sunce ili želite da zabeležite atmosferu noćnog pejzaža, veliki CMOS senzor od 14,2 megapiksela vam pruža slobodu da snimate fotografije savršene definicije i HD filmove u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu. Dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera, sa širokim ISO opsegom 200-12800, ovaj brzi senzor u CX formatu u najvećoj mogućoj meri iskorišćava svaki megapiksel, čak i kada se snima pri prigušenom svetlu. Fotografije možete da isecate bez gubitka ijednog detalja, a filmovi su oštri i jasni. Fotoaparat koji ima snage na pretek, Nikon 1 S2 ima program za obradu slike EXPEED 4A sa dva sistema omogućava snimanje izvanrednih fotografija i HD filmova velikom brzinom. Jedan sistem za obradu slike pruža izuzetno jasne rezultate, dok drugi omogućava brze, pouzdane performanse i besprekorno kontinualno fotografisanje.

Brži od D-SLR fotoaparata, ovaj fotoaparat ima mogućnost zapanjujuće velike brzine kontinualnog fotografisanja i može da snimi deset fotografija u RAW formatu pri brzini od maksimalno 20 slika u sekundi sa kontinualnim autofokusom i pri brzini od maksimalno 60 slika u sekundi. Svi nezaboravni trenuci se beleže u deliću sekunde sa izuzetnom preciznošću zahvaljujući Nikon 1 hibridnom AF sistemu koji koristi 135 tačaka autofokusa za brzo fokusiranje subjekta. Zum objektiv 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 vam omogućava da uvek budete spremni da fotografišete nepredvidive trenutke: jednostavno zarotirajte objektiv da biste upalili fotoaparat i uvucite ga da biste ga ugasili.

nikon-1-s2-4

Filmska magija

Potrebno je samo da jednostavno pritisnete dugme da biste počeli da snimate sjajne HD filmove. Kao i sa svim Nikon 1 fotoaparatima, pomoću modela Nikon 1 S2 možete da beležite fotografije visoke rezolucije tokom snimanja vodeo zapisa jednostavnim pritiskom na dugme okidača. Nova Nikonova funkcija „Automatsko snimanje fotografija“ automatski snima fotografije kada se steknu najbolji uslovi.

Proširivi sistem

Menjajte objektive da biste snimili I drugu perspektivu koristeći paletu vrhunskih 1 NIKKOR objektiva kompanije Nikon. Svi 1 NIKKOR objektivi daju čiste slike i svi su optimizovani za snimanje filmova. Oni su kompaktni i laki, što je prednost za prenosivost sistema Nikon 1, pri čemu se ne žrtvuje kvalitet slike. Ponesite sa sobom 1 NIKKOR VR 30–110 mm objektiv da biste zabeležili udaljene subjekte. Koristite kompaktni i stilizovani 1 NIKKOR VR zum objektiv od 10–100 mm sa mogućnošću širokougaonog snimanja koje pruža izvanrednu raznovrsnost ili osnovni 1 NIKKOR objektiv od 18,5 mm za portrete sa ublaženim zamućenjem pozadine koja će istaći vaš subjekat u punoj lepoti.

Pregled ključnih karakteristika:

Veliki CMOS senzor od 14,2 megapiksela: brz senzor u CX formatu dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera. Beleži oštre osetljive teksture i daje čiste, kristalno jasne slike.

ISO 200–12.800: automatska ISO osetljivost se proširuje od 200–6400, pri čemu možete da povećate osetljivost na ISO 12.800. Sofisticirano smanjenje šuma obezbeđuje jasne slike kada se fotografiše pri ISO osetljivosti od 12.800.

EXPEED 4A: omogućava vam da snimate izvanredne slike i HD filmove velikom brzinom.

Jednostavno rukovanje: brzina, preciznost i inteligentne automatske funkcije. Fotoaparat ima LCD monitor od 7,5 cm (3,0 in.) sa 460.000 tačaka, koji ima intuitivne menije i dobro postavljenu dugmad.

Napredni hibridni AF: AF sistem sa 135 tačaka. Ima 73 tačaka za fazu akcije koje zaključavaju akciju sa neverovatnom brzinom i preciznošću.

Izuzetno velik broj slika u sekundi: snimite deset slika u RAW formatu pri brzini i do 20 slika u sekundi sa kontinualnim AF ili pri brzini do 60 slika u sekundi sa fokusom fiksiranim na prvu sliku.

Filmska magija: snimajte HD (1080p) filmove u punoj rezoluciji (odnos stranica 16:9) pri broju slika u sekundi od 60p. Elektronski VR (elektronsko smanjenje vibracije) omogućava segmente filma bez zamućenja za HD filmove koji se snimaju pri brzini od 1080/30p ili 720/30p, a možete i da snimate izuzetno usporeno pri brzini od 400 ili 1200 slika u sekundi.

Fotografisanje tokom snimanja filma: snimite statične slike visoke rezolucije tokom snimanja filma jednostavnim pritiskom na dugme okidača ili koristite funkciju „Automatsko snimanje fotografija“ kojaautomatski snima fotografije kada se steknu najbolji uslovi.

Kinematografski režimi filma: „Usporeno“, „Ubrzano“, „Isprekidani snimak“ i „Film od 4 sekunde“.

Kontrola žive slike: možete lako da „zamrznete“ pokret, popravite osvetljenje ili zamutite pozadinu, a zatim da snimite fotografiju u savršenom trenutku.

Nikon 1 inovacije: Snimanje najboljeg trenutka (sa novim funkcijama „Aktivni izbor“, „Pametni birač fotografija“) i Snimak sa pokretom.

Kreativna paleta: preko višenamenskog birača fotoaparata možete da primenjujete umetničke filtere studijskog kvaliteta na fotografije pre snimanja.

Prenosivi stil modela Nikon 1: smeo, lep i savršeno minimalistički. Izuzetno malo i lagano telo dostupno je u ledeno-beloj, mat crnoj, ruž crvenoj i sunčano žutoj boji.

1 NIKKOR komplet objektiva: omogućava vam da savršeno fotografišete čak i potpuno neočekivane trenutke pomoću izuzetno malog 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5-5.6 zum objektiva.

Opcionalni adapter za bežično povezivanje mobilnih uređaja WU-1a: ovaj opcionalni adapter vam omogućava da lako prenosite fotografije napravljene modelom Nikon 1 na pametni uređaj radi direktnog deljenja.2

 

Izabrana opcionalna dodatna oprema:

  • Vodootporno kućište WP-N3: fotografišite i na dubinama od 45 m. Napravljeno za modele Nikon 1 J4 ili Nikon 1 S2 sa ostavljenim prostorom za montirani 1 NIKKOR VR 1030 mm PD-ZOOM objektiv ili 1 NIKKOR objektiv 11–27,5 mm.
  • Podvodni blic Speedlight SB-N10: kompaktni blic koji vam omogućava da dodate snažne snopove svetlosti mračnim podvodnim okruženjima.
  • Bajonet adapter FT1: omogućava vam da montirate NIKKOR D-SLR objektiv na Nikon 1 fotoaparat.

 

 

Leave a Reply