Foto

Kompanija Panasonic predstavlja četiri nova modela fotoaparata

Kompanija Panasonic predstavlja četiri nova modela fotoaparata.

Model DMC-ZX1 ima 25 mm široko ugaono sočivo i 8x optički zum u ultra tankom kućištu i sve to zahvaljući razvoju prvog super tankog asfernog sočiva od 0,3 mm i prvog industrijskog 0,3 sfenog sočiva. DMC-FZ38 je najnoviji model u tradicionalno uspešnoj Lumix FZ seriji.

Ovaj fotoaparat je visokog kvaliteta, sa mogućnošću snimanja dužih filmova u formatu AVCHD Lite, i nudi sočivo širokog ugla LEICA DC VARIO-ELMARIT od 27 mm sa 18x optičkim zumom. Pored automatskog moda koji je lak za korišćenje nudi i napredne manuelne operacije. DMC-FX60 je veoma kompaktan fotoaparat sa rezolucijom od 12,1 megapiksela, sočivom ultra širkog ugla LEICA DC od 25 mm koje ima odličan 5x optički zum. DMC-FP8 je deo nove FP serije koja teži savršenstvu funkcija i dizajna.

Svi novi modeli su pojačani stabilizatorom slike koji se zove POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) koji je mnogo bolji od prethodnog sistema za stabilizaciju slike MEGA O.I.S.

Intelligent Auto mod sa novim sistemom „Power O.I.S“ i napredna tehnologija „Face Recognition“

Svi modeli sadrže Intelligent Auto mod, koji je razvila kompanija Panasonic, i Power O.I.S koji ima duplo bolji sistem za stabilizaciju slike od prethodnog sistema MEGA O.I.S. Mrdanje ruke u trenutku pritiskanja tastera za otvaranje blende, trenutno rešava problem zamućene slike pomoću sistema Power O.I.S. što poboljšava kvalitet fotografija slikanih u zatvorenom prostoru ili noću, bez blica. Svi modeli takođe imaju popularan sistem Face Recognition. Kada se poznato lice ponovi na fotografijama nekoliko puta, kamera će obavestiti fotografa da registruje to lice. Kada je registrovano, kamera će označti tu osobu željenim imenom, tako da ako se na nekoj od sledećih fotografija pojavi registrovan lik, ovaj mod će automatski izoštriti i posvetliti ga.

Svi fotoaparati Lumix imaju mogućnost da snimaju fotografije visokog kvaliteta u formatu 16:9 koje savršeno izgledaju na widescreen HDTV-u. Model DMC-ZX1 čak snima i dinamičan HD (high definition) video zapis u rezoluciji 1280×720 na 30fps (frame/sec) kao dodatak WVGA (848×480) i normalan VGA (640×480).

Leave a Reply