Foto

Kompanija Sony Pictures Imageworks je napravila Špageti Tornado uz pomoć NVIDIA Tehnologije

Najnovije Sonijevo izdanje “Padajuće ćufte” je broj jedan filmski hit u Americi, a za vizuelne efekte u produkciji korišćeni su NVIDIA Quadro procesori

NVIDIA korporacija, izumitelj grafičkog procesora (GPU), objavila je danas, da je kompanija Sony Pictures Imageworks (SPI) koristila NVIDIA® Quadro® procesore kako bi ubrzala animaciju i vizuelne efekte u njihovom najnovijem hit filmu “Padaće ćufte”.

“Padajuće ćufte” nastavlja da osvaja publiku sa svojom očaravajućom kompjuterskom animacijom i korišćenjem vizuelnih efekata kreiranim uz NVIDIA Quadro profesionalna grafička rešenja.

Neverovatna scena ‘špageti tornado’ uključuje elemente koji su renderovani korišćenjem tehnologije SPLAT. U pitanju je SPI-ov volumetrijski rendering alat napravljen da radi na NVIDIA Quadro GPU. Atmosferski efekti renderovani u SPLAT-u ne uključuju samo oblake prašine, vatru i iskre, po prvi put oni uključuju i – sos od paradajza.

“Za umetnike koji koriste vizuelne efekte, da bi postigli najveću efikasnost uz pomoć alata za kompjutersku animaciju, sve je u brzini i iskustvu,” rekao je Rob Bredow, CTO kompanije Sony Pictures Imageworks. “Kada umetnik može da uradi do 10 iteracija jednog efekta u istom trenutku, kvalitet kranjeg proizvoda je sigurno mnogo bolji.”

“Naš cilj je usklađivanje NVIDIA Quadro GPU-ova i novih tehnologija kako bi se naši umetnici osećali bolje, pomagajući im da budu više produktivniji”, nastavio je Bredow.

“Rendering koji oduzima i više od 45minuta uz pomoć CPU-a, je sada završen za samo 20 sekundi na našoj vezi NVIDIA GPU-ova. Sa ovim sistemom, kreativni proces je transformisan iz zamornog u zabavni.”

Kroz čvrsto integrisanu GPU rendering vezu, SPI je obezbedio NVIDIA Quadro profesionalna rešenja na radnim stanicama svim svojim umetnicima. Moć NVIDIA procesora omogućava 24 frejma u sekundi, preglede u realnom vremenu veoma kompleksnih, data intezivnih scena u Autodesk Maya alatu, davajući animatorima mnogo brže prikaze njihovog rada.

Objašnjavajući posao rađen na filmu “Padaće ćufte”, Bredow će biti govornik na predstojećoj GPU Technology konferenciji u San Hoze-u, Kalifornija, od 30. septembra do 2 oktobra. Bredow će učestvovati u panel diskusiji pod nazivom “GPU Revolucija u filmskoj produkciji: Izveštaj sa mesta borbe,” pridružujući se industrijskim ekspertima iz kompanija Industrial Light & Magic (ILM), Disney Feature Animation i Digital Domain.

“GPU bazirane veze za rendering dolaze do vrhunca i neki od prvih korisnika kao što je Sony Pictures Imageworks imaju prilike da iskuse izuzetna ubrzanja I mnogo veći stepen interaktivnosti,” rekao je Daminick Spina, technology product manager, Digital Film Group, NVIDIA. “_Developeri za softver iz svih industrija mogu da nauče da je Sony uspešno iskoristio neverovatne GPU-bazirane tehnike u pravljenju svojih filmova.”

Leave a Reply