yuiko-olympus
Foto

Lagani objektiv M.ZUIKO ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II sa ZERO premazom za super-telefoto snimanje

Redizajnirani Olympusov telefoto objektiv za Micro Four Thirds sistem

Olympusovi Micro Four Thirds fotoaparati učinili su vrhunsku fotografiju dostupnijom nego ikada pje, a sada će vam uz njihov novi, cenom pristupačni objektiv biti dostupno i dramatično telefoto snimanje.

M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II telefoto objektiv ima visoke žarišne dužine pa može snimati živopisne krupne kadrove udaljenih objekata u neverovatnom kvalitetu. Olympus je redizajnirao ovaj objektiv kako bi ga uskladio sa istaknutim OM-D E-M5 i PEN fotoaparatima, ali poput svog prethodnika, on i dalje ima prvorazredne komponente, uključujući MSC mehanizam i novi, napredni ZERO premaz sočiva. Ova kombinacija osigurava izvenredan kvalitet slike čak i pri jakom osvetljenju. U poređenju sa prethodnicima ovog kalibra, ovaj je objektiv cenom pristupačniji, a u prodaju dolazi od marta 2013.

yuiko-olympus

Kompaktni  M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II teži samo 425 grama, ali je u njega ugrađena prvorazredna optika koja pruža brojne kreativne mogućnosti. Super ED (Extra-low Dispersion), ED i HR (High Refractive index) elementi u kombinaciji sa ZERO premazom efikasno eliminišu refleksiju svetla duž celog raspona zooma, čak i pri jakom osvetljenju/direktnoj sunčevoj svetlosti. Jedna od glavnih atrakcija kvalitetnih sistemskih objektiva je bokeh efekt profesionalnog izgleda.

Olympus je stoga ugradio kružni otvor blende koji omogućava jednostavno i ujednačeno zamućivanje pozadine. Autofokusni mehanizam je veoma jak zahvaljujući MSC (Movie and Still Compatible) tehnologiji koja je gotovo nečujna pa je ovaj objektiv savršen za snimanje HD filmova i fotografija.

Leave a Reply