Foto

Manifestaciju „Dani fotografije 2013“

Manifestaciju „Dani fotografije 2013“, organizovao je foto-klub „Photo CG“. 2. novembra, održano je predavanje Predraga Vučkovića u organizaciji foto kluba „PhotoCG“ u saradnji sa programom ”Otvoreni amfiteatar” Ekonomskog fakulteta. Predrag Vučkovića jedan je od najpoznatijih fotografa ekstremnih sportova u svetu, fotograf je Red Bull tima, član Subal Pro tima i Nikon ambasador.

Pored neverovatnih fotografija i video materijala nastalog na putovanjima širom sveta, Predrag je svojim fotografijama zabeležio i istorijski „skok sa ivice svemira“ Feliksa Baumgartnera. Prezentaciju Nikon fotoaparata i opreme održala je firma RefotB iz Beograda i to na dva mesta: pre i nakon predavanja Predraga Vučkovića i kasnije u Galeriji “Art”. Firmu Nikon i njihove najnovije proizvode prezentovao je Milan Živković, urednik Refoto časopisa, jedinog časopisa za kulturu fotografije u regionu, majstor fotografije i takođe Nikon ambasador.

nikon srbija
Nikon Srbija

Pored priče o mogućnostima fotoaparata istaknute su i sve mogućnosti kombinovanja najraznovrsnijih delova opreme, posebno one koja potiče iz vremena analogne fotografije. Istaknut je i Nikon CLS sistem rada s blicevima a na bini je organizovan mali studio tako da su posetioci mogli da fotografišu prisutnog modela i oprobaju se u studijskoj fotografiji.

Leave a Reply