Foto

Novi foto standard Micro Four Thirds

Novi standard za tanke fotoaparate sa izmenjivim objektivima koji postižu vrhunski kvalitet slike

Novi standard Four Thirds sistema razvijen je da bi se povećala sloboda u digitalnom SLR fotografisanju. Novi standard značajno smanjuje veličinu i debljinu fotoaparata sa izmenjivim objektivima, a koristi istu vrstu 4/3 senzora za sliku koji se upotrebljava na Four Thirds sistemu i koji obezbeđuje vrhunski kvalitet slike – osnovni zahtev svakog D-SLR fotoaparata. Pored toga, novi standard uzima u obzir i buduća proširenja kao što je integrisano upravljanje video zapisima i slikama.

Novi standard zadržava mogućnost izmene objektiva i izuzetan kvalitet slike koji je uspostavio klasični Four Thirds sistem. Sa druge strane, ovaj standard proširuje slobodu fotografisanja izvan ograničenja koja nameće tražilo, i omogućava jednostavan rad kako sa fotografijama, tako i sa video zapisima.

Sve ove mogućnosti sada mogu da budu ugrađene u fotoaparat koji će biti lagan i kompaktan poput konvencionalnog modela – Micro Four Thirds sistem. Tanak, kompaktan i izuzetno kvalitetan – može sve što može i Four Thirds sistem, samo što je manji.

Produžetak osnovnog koncepta Four Thirds sistema sa naglaskom na kompaktnosti i portabilnosti

Micro Four Thirds standard zadržava osnovni koncept Four Thirds sistema koji se odnosi na vrhunski kvalitet slike i dizajn koji je posebno prilagođen digitalnoj tehnologiji, ali se usredsređuje na opšte smanjenje dimenzija i težine radi dobijanja izuzetno kompaktnog portabl sistema.

Poput klasičnog Four Thirds standarda, i Micro Four Thirds sistem poseduje istu otvorenost prema novim proširenjima kao što je kompatibilnost video zapisa poboljšanje udobnosti prilikom Live View snimanja i povećanje upotrebljivosti postojećih Four Thirds objektiva.

Glavne prednosti

  • Radikalno smanjenje veličine i težine fotoaparata sa izmenjivim objektivima
  • Smanjenje prečnika navoja za pribli. 6 mm i dodavanje dva signalna kontakta za kompatibilnost između mobilnosti i pouzdanosti.
  • Sistem koji omogućava upotrebu postojećih Four Thirds System objektiva
  • Sistem fotoaparata sa izmenjivim objektivima koji je izrađen da u budućnosti snima video zapise

Leave a Reply