Foto

Na sajmu Canon EXPO u Parizu predstavljeni novi koncepti za budućnost fotografije

Kompanija Canon Europe, svetski lider u rešenjima slike, predstavila je,  na sajmu Canon EXPO 2010 u Parizu, širok spektar novih proizvoda i tehnologija koji će oblikovati budućnost fotografije u svim oblastima.

Oslanjajući se na istoriju neprekidnih inovacija a reafirmišući svoj cilj da razvija proizvode koji će biti priznati kao najbolji u svojim kategorijama, Canon je na sajmu EXPO predstavio nove tehnologije – od snimanja fotografija, mešovitih interakcija pa do digitalne radiografije.

Kompanija je još  jednom naglasila svoju posvećenost da razvija usluge koje pruža svojim klijentima i to otkrivajući novu poslovnu konsultantsku uslugu čime je ušla na tržište informacija i upravljanja medijima.

Inovacije na EXPO 2010

Izdvajamo nekoliko inovacija koje su predstavljene na sajmu Canon EXPO koji je održan od 12. do 14. oktobra u Parizu:

– Posetioci su imali prilike da na sajmu u delu New Perspective of Imaging zone, zahvaljujući Canon tehnologiji u oblasti rešenja slike, vide fotografije na način na koji to do sada nisu imali prilike – i nevidljivo je postalo vidljivo.

– Višenamenska kamera – kompaktan i lagan fotoaparat koji omogućava i fotografisanje i snimanje video zapisa ultra-visoke rezolucije od 4K. Pogodan je i za svakodnevnu i  profesionalnu upotrebu a poseduje novorazvijeni CMOS senzor koji omogućava snimanje video zapisa i to brzinom od 60 frejmova u sekundi.

– Interaktivna mešovita realnost – Kombinovanje realnog i virtuelnih svetova u realnom vremenu, stvaranjem vizuelnog iskustva u kome korisnici ne samo da mogu da “vide” slike u vizuelnom prostoru, već mogu i da ih kontrolišu i kreiraju. Canon koncept Mešovite realnosti (Interactive mixed reality) koristi ekran sa ugrađenim kamerama koji je postavljen na glavu korisnika i kompjuter koji obrađuje video spoj realnog i virtuelne realnosti.

– Medical imaging – niz novih inovacija, od prvog Canon potpuno integrisanog digitalnog radiografskog sistema do rešenja za slikanje oka koje lekarima omogućava da 3D vizuelizuju mrežnjaču za brže i preciznije dijagnoze.

“Canon EXPO 2010 u Parizu predstavljao je uzbudljivu demonstraciju vizije Canona na koje načine ljudi mogu uključiti tehnologiju slike i u svoj privatni život i u profesionalnom angažovanju”, rekao je Rioići Bamba, predsednik i izvršni direktor kompanije Canon za Evropu, Bliski Istok i Afriku. “Inovacije su u središtu poslovne strategije kompanije Canon a danas smo predstavili Canon sadašnje i buduće vizije za industriju, pokazujući moć slike”.

Ažuriranje poslovne strategije kompanije Canon

Tokom svog obraćanja na EXPO 2010, gospodin Fudžio Mitarai, predsednik i izvršni direktor kompanije Canon Inc, izneo je detalje poslovne strategije kompanije Canon za narednih pet godina. Ova strategija dodatno promoviše dve dugogodišnje ključne strategije – globalizaciju i diversifikaciju.

Canon i Oce

U martu 2010, Canon je postao većinski vlasnik kompanije Oce, jednog od vodećih svetskih proizvođača rešenja za profesionalno upravljanje i štampanje dokumenata. Canon i Oce su na sajmu EXPO, prvi put zajedno, prikazali svoje proizvode izloživši najširi portfolio produkcijskih i štampača velikih formata koji su dostupni na profesionalnom tržištu štampe.

Planirana integracija ove dve kompanije je uveliko u toku a početni koraci kombinovanja Canon i Oce portfolio proizvoda za sada su preduzeti u Evropi, Bliskom Istoku i Africi. Kompanija Oce već prodaje niz Canon uređaja  preko svoje prodajne mreže a Canon će, krajem godine, početi da prodaje svoje prve Oce proizvode.

Konsultantske usluge

Canon je, kao demonstraciju svoje stalne posvećenosti proširivanju usluga, na sajmu predstavio i novu, konsultantsku poslovnu uslugu – Consultancy Services. Canon će na ovom poslu sarađivati sa kompanijom Accenture kako bi ušao na rastuće evropsko tržište informacija o preduzeću i upravljanju medijima, vrednosti 9,6 milijardi dolara godišnje.

Ova nova organizacija će se oslanjati na stručnost kompanije Canon i nasleđe koje ima   kada su u pitanju informacije i rešenja slike i na vodeće, poslovne konsultatntske usluge kompanije Accenture kako bi se došlo do velikih kompanija prvobitno u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Finskoj i Austriji a u 2011. godini i do još šest zemalja.

Canon EXPO 2010

Canon EXPO 2010 je globalni sajam koji se održava jednom svake pete godine, a održan je u impresivnoj Grande de la Villette u Parizu. Na oko 8.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavljeni su novi proizvodi za kuću i kancelariju i prikazan  je uticaj inovacija na širok opseg proizvoda od onih za svakodnevnu upotrebu, preko kancelarijske opreme, štampača, opreme za emitovanje i komunikacije, do medicinskih sistemi i sigurnosnih rešenja.

Canon EXPO 2010 je vrhunski doživljaj “WE Speak Image” izražavajući Canonovu viziju da obezbedi rešenja koja će ohrabriti korisnike da istražuju sopstvenu strast za moć slike.

Leave a Reply