nikon
Foto

Nikon 1 izlazi na modnu pistu u luksuznoj torbi J.W. Andersona

Nikon i priznati britanski dizajner Dž. V. Anderson ujedinili su snage u kreiranju luksuzne kožne torbice za fotoaparat namenjene  elegantnom i stilizovanom  Nikon 1 fotoaparatu. Ova uniseks torbica, inspirisana klasičnim torbicama za fotoaparate iz 1940-ih i Džonatanovim prepoznatljivim androgenim stilom, podjednako je svestrana kao i sam Nikon 1, sa prostorom za fotoaparat i više od jednog zamenljivog objektiva. Ovo je prvi put da kompanija Nikon sarađuje sa nekom modnom kućom pa je zato ovakav oblik saradnje posebno interesantan.

nikon

Zahvaljujući spoju tradicionalne kožne izrade i svestranog modernog duha, torbica odražava spoj tehnološkog nasleđa i prvoklasnog dizajna svojstvenog fotoaparatima iz palete Nikon 1 proizvoda, kao što su Nikon 1 S1, Nikon 1 J3 i Nikon 1 V2.  Samo 400 torbica ograničenog izdanja dostupnih u četiri boje – crnoj, beloj, plavoj i narandžastoj – biće pušteno u prodaju preko interneta tokom ograničenog vremenskog perioda u Nikon Store po ceni od 99 eurProdaja je počela 17. juna 2013.

O saradnji sa kompanijom Nikon Dž. V. Anderson je izjavio sledeće: „Fotografija je isti vid umetnosti kao moda, stoga je ovo partnerstvo za mene bilo sasvim logično. Pravljenje fotografija je neraskidivo vezano za moj posao – snimim ih na hiljade tokom kreiranja svake kolekcije – i uvek sam vodio računa da su moje kreacije pristupačne svima, kao što je slučaj i sa fotografijom.

Inspiraciju za torbu smo pronašli u klasičnoj estetici iz 1940-ih, ali uz primesu veoma modernog duha, smelih kockica u boji i potpuno uniseks izgleda.”

Džordi Brinkman, menadžer proizvoda za Nikon 1 sistem kompaktnih fotoaparata u Nikon Europe kaže: „Radujemo se saradnji sa Dž. V. Andersonom.  Njegov stil je otelotvorenje svih principa kojih se kompanija Nikon pridržava – proizvodi najvišeg kvaliteta, najmodernijih tehnika i pristupačnosti publici svih profila.“

Ova saradnja je započela istovremeno sa predstavljanjem kolekcije proleće/leto Dž. V. Andersona na reviji za muškarce 17. juna 2013. godine u Londonu.

Leave a Reply