AF-S-NIKKOR-18-35mm-f3.5-4.5G-ED-lens-design
Foto

Nikon AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED širokougaoni zum objektiv

Nikon danas predstavlja novi širokougaoni zum objektiv, AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED. AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED je svestrani, lagani objektiv koji osavremenjuje NIKKOR paletu širokougaonih zum objektiva, pa time pojačava Nikonovu ponudu FX-formata. Ovaj AF-S objektiv poseduje poboljšanu optičku konstrukciju i Silent Wave motor za tih, brz, precizan autofokus kada se pričvrsti na bilo koje telo Nikon D-SLR fotoaparata.

AF-S-NIKKOR-18-35mm-f3.5-4.5G-ED-lens-design

Sa vrhunskim kvalitetom slike i sa vidnim uglom do 100º, AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED pruža naprednim i fotografima amaterima pristupačan način za eksperimentisanje sa jedinstvenim perspektivama koje mogu da ostvare širokougaoni zum objektivi. Na 18 mm, on pruža ogroman, super široki vidni ugao, savršen za snimanje upadljivih fotografija gradskih pejzaža ili zatvorenih prostora. Na 35 mm, objektiv kreira klasične širokougaone fotografije bez izobličenja, što je idealno za opšte fotografisanje i snimanje kratkotrajnih događaja na ulici u užurbanom gradu.

„Širokougaona fotografija pruža pravo bogatstvo kreativnih mogućnosti, ali za postizanje optimalnih rezultata veliki tehnički zahtevi se postavljaju objektivima“ kaže Zurab Kiknadze, Menadžer proizvoda za objektive, pribor i softver, Nikon Europe. „Primenili smo naše ogromno znanje i iskustvo u optici da bismo kreirali pristupačni objektiv bezkompromisnog kvaliteta koji ispunjava potrebe nove generacije D-SLR fotoaparata visoke rezolucije.”

 

Fleksibilan i pristupačan

Optimizovan da se koristi sa SLR fotoaparatima pune slike sa visokom rezolucijom, AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5–4.5G ED pruža odlične slike- bez dodatnih troškova. On je idealan za napredne fotografe amatere ili D-SLR entuzijaste koji žele da istraže fleksibilnost fotografisanja sa različitim objektivima. Ovaj višeaspektni objektiv može da pruži odlične rezultate u širokom opsegu situacija za fotografisanje i sigurno će se naći u mnogim torbicama sa kompletima pribora zahvaljujući svom praktičnom, prenosnom dizajnu.

Vrhunski superioran

Novodizajnirana formula optike za AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED poseduje 12 elemenata u osam grupa. Tri asferična sočiva i dva elementa od ED (ekstra niska disperzija) stakla kreiraju vrhunsku rezoluciju i ispravljaju neželjene aberacije i distorzije, dok Nikon super integrisani sloj smanjuje duh efekat i odblesak, čak i u situacijama pozadinskog osvetljenja.

Kompaktan i lagan

Težak samo 385 g ovo je pravi objektiv za „poneti svugde“  koji je kompatibilan sa svim Nikon D-SLR fotoaparatima uključujući D-SLR fotoaparate iz „entry-level“ kategorije bez ugrađenog motora autofokusa. Njegova visoko kvalitetna, ergonomska kontstrukcija, metalni bajonet i gumena zaptivka otporna na vremenske uslove pruža dodatnu izdržljivost tokom putovanja.

AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED se isporučuje sa senilom objektiva i mekom, zaštitnom torbicom.

 

 

Specifikacije

  • Žižna daljina: 18–35 mm
  • Maks. otvor blende: f/3,5–4,5
  • Min. otvor blende: f/22–29
  • Konstrukcija objektiva: 12 elemenata u osam grupa (sa dva elementa od ED stakla i tri elementa sa asferičnim sočivom i Nikon super integrisani sloj)
  • Ugao slike: 100°–63° (76°–44° za Nikon DX formata)
  • Br. lopatica blende: 7 kom. (zaobljeno)
  • Najbliža žižna daljina: 0,28 m od žižne ravni
  • Veličina filtera/priloga: 77 mm
  • Prečnik x dužina: Približno 83 x 95 mm
  • Težina: Približno 385 g

Leave a Reply