a
Foto

Nikon COOLPIX A — profesionalni izbor kompaktnog fotoaparata

Idealan za entuzijaste, 16,2-megapikselni COOLPIX A najmanji je fotoaparat na svetu koji poseduje senzor DX formata i sa lakoćom fotografiše i u najzahtevnijim situacijama. U cilju postizanja visoke rezolucije, ovaj model koristi senzor koji ne poseduje optički niskopropusni filter.

Rezultat je optički sistem koji maksimalno koristi potencijal visokokvalitetnih NIKKOR objektiva i senzora visoke rezolucije DX formata. U kombinaciji sa EXPEED 2 programom za obradu slike, koji je takođe upotrebljen kod DSLR modela, COOLPIX A garantuje vrhunske performanse i maksimalan kvalitet slike, istovremeno trošeći minimalno energije.

nikon-coolpix-a

Kada fotografišete u uslovima slabog svetla ili su pred vama objekti koji se brzo kreću, visoka ISO (100-6400, proširiv do 25600) osetljivosti garantuje izuzetno detaljne fotografije sa minimalnim šumom. Šest različitih Active D-lighting podešavanja koje poseduje fotoaparat zadužena su za kontrolu kvaliteta svetla. Kompatibilni dodatni Speedlight Nikon blic i UR-E24 adapter koji se koristi za pričvršćivanje filtera (46 mm) i senila objektiva (HN-CP18) služe za postizanje dodatnih efekata prilikom fotografisanja.

Bez obzira na svetlosne uslove pri kojima fotografišete, napredna Nikonova tehnologija objektiva garantuje izvanrednu preciznost, oštru rezoluciju i visok kontrast. NIKKOR fiksni širokougaoni objektiv f/2,8 od 18,5 mm (ekvivalentno 28 mm) pruža izuzetnu definiciju u celom opsegu otvora blende, a optičke aberacije se smanjuju bez potrebe za digitalnom korekcijom.

Potpuna kreativna kontrola

COOLPIX A podržava i 14-bitnu kompresiju RAW (NEF) podataka slike, slično formatu koji se koristi kod DSLR fotoaparata. Fotografije se mogu obraditi već u samom fotoaparatu, na velikom LCD ekranu od 7,5 cm (3,0 in. 921.000 tačaka). Opcija „Picture Control“ vam omogućava da podesite kontrast i boje (Standard (Standardno), Neutral (Neutralno), Vivid (Izražajno), Monochrome (Monohromatski), Portrait (Portret), Landscape (Pejzaž) i Custom (Prilagođeno)) u skladu sa situacijom. Za one koji žele da se zabave fotografije mogu da poboljšaju koristeći široku paletu efekata kao što su: Selective Color (Selektivna boja), koji konvertuje slike u monohromatske i zatim dodaje obilje boja po vašem izboru.

Leave a Reply