Foto

Nikon COOLPIX AW100 za najteže uslove

Nikon COOLPIX AW100 je robustan fotoaparat napravljen za one koji vode aktivan život. Otporan na vodu, potrese i zamrzavanje sa CMOS senzorom od 16 megapiksela i pozadinskim osvetljenjem, ugrađen GPS, elektronski kompas i mapa sveta. Napravljen za snimanje akcije na kopnu i u vodi, COOLPIX AW100 je spreman za avanturu isto koliko i vi. Otporan na vodu, potrese i zamrzavanje, ovo je savršen fotoaparat za aktivne potrage – bez obzira na to da li se obavljaju zimi, na proleće, leti ili na jesen.

Ugrađeni GPS sistem, elektronski kompas i mapa sveta služe da možete da postavite geografske oznake na sliku, da se orijentišete na novim mestima i pratite svoju rutu dok ste u pokretu. Ugrađeni sistem za globalno pozicioniranje (GPS) i elektronski kompas: beleže tačnu lokaciju (geografska širina i dužina) na kojoj je slika snimljena u vidu „geografskih oznaka“ u podacima slike (EXIF). Možete da beležite svoju rutu kada ne snimate fotografije ili da upotrebite kompas kako biste proverili svoju lokaciju na LCD ekranu.

CMOS senzor visoke osetljivosti i sa 16 megapiksela kao i namenski režimi za snimanje pri slabom osvetljenju zajedno daju zadivljujuće rezultate pod jakim sunčevim svetlom, noću ili u velikim morskim dubinama. Senzor povećava količinu svetla koju svaki piksel primi, što poboljšava osetljivost i smanjuje šum za postizanje izvanrednih performansi u svim uslovima osvetljenja. Širokougaoni NIKKOR objektiv sa zumom od 5x nudi izvanrednu preciznost i oštru rezoluciju (35 mm ekvivalentno sa: 28–140mm).

Tehnologija protiv zamućenja automatski sprečava nastanak zamućenih fotografija na četiri različita načina. Hibridni VR (pomeranje objektiva i elektronsko smanjenje vibracija) smanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od dobijanja zamućenih slika kod snimanja objekata koji se brzo kreću, kao i pri slabom osvetljenju. Izborom najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski se bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Namenski režimi osvetljenja: daju sjajne rezultate pri svim uslovima osvetljenja, čak i bez stativa. Režim pozadinskog osvetljenja sa funkcijom Auto HDR omogućava impresivne detalje tonova u svim situacijama. Režim „Noćni portret“ omogućava dobijanje izvanredno detaljnih noćnih scena i portreta snimljenih u prostoriji. Režim „Noćni pejzaž“ omogućava snimanje oštrih slika pri malim ISO vrednostima.

COOLPIX AW100 omogućava snimanje filmova u punom HD formatu (1080p) sa stereo zvukom, a namensko dugme za snimanje filma olakšava početak snimanja. Tokom snimanja su dostupni optički zum i autofokus, a dok snimate film možete da snimite i fotografiju. Sadrži opciju za snimanje filmova u pokretu male ili velike brzine korišćenjem brzina snimanja od 15 do 240 kadrova u sekundi. Fotoaparat sadrži ugrađeni HDMI konektor sa HDMI-CEC podrškom sa izlazom za TV visoke definicije (HDTV).

AW100 obezbeđuje lak panoramski prikaz 360°/180°, omogućava da pomerate vertikalno ili horizontalno da biste kreirali dinamičke panorame. Dovoljno je da pritisnete dugme zatvarača i pređite fotoaparatom preko scene ispred vas da biste dobili zadivljujuće slike velikih pejzaža ili živopisnog podvodnog sveta.

Leave a Reply