Foto

Nikon COOLPIX L19

Nikon COOLPIX L19 je fotoaparat namenjne početnicima rezolucije od 8 megapiksela, izuzetno lak za korišćenje, sa NIKKOR objektivom sa zumom od 3,6x, LCD ekranom od 2,7 inča, režimom lakog automatskog fotografisanja, automatskim biračem scene i širokim spektrom automatskih funkcija protiv zamućenja i funkcija za portrete, omogućava vam da uvek dobijete oštre snimke i sjajne portrete. Rezolucija od 8,0 megapiksela omogućava snimanje izuzetno detaljnih slika koje su pogodne za štampu kako u celosti, tako i u odabranim segmentima, uključujući velike formate.

Aparat je opremljen NIKKOR objektivom za zumom od 3,6x omogućava izvanrednu preciznost i oštru rezoluciju. (ekvivalent formatu filma od 35mm [135]: 38 – 136mm.) Poseduje funkciju protiv zamućenja 2x koja automatski sprečava zamućenost slika na dva načina.
Funkcija otkrivanja pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta. Funkcija izbora najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Automatski birač scene bira režim optimalne scene za popularne situacije pri fotografisanju, a na raspoalganju je i režim  lakog automatskog fotografisanja – jednostavno uključite fotoaparat i snimajte ne brinući za postavke. Pametni sistem za portrete čine napredne automatske funkcije koje obezbeđuju savršene portrete, dok režim prepoznavanja osmeha omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija prepoznavanja treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči. Napredno automatsko fokusiranje lica sa ugrađenom funkcijom za otklanjanje efekta crvenih očiju omogućava vam da brzo pronađete i precizno fokusirate do 12 lica u okviru, kao i da u samom trenutku snimanja otklonite neprirodnu boju očiju izazvanu blicom.

Veliki LCD ekran od 2,7 inča sa zaštitnim slojem protiv odsjaja pojednostavljuje kompoziciju i reprodukciju, čak i na jakom suncu, a velika dugmad interfejsa omogućavaju lako rukovanje uz posebnu dugmad za snimanje i reprodukciju na gornjem delu fotoaparata, čime se obezbeđuje lak pristup ovim funkcijama. Visokom ISO (1600) osetljivošću na osvetljenje smanjuje se rizik od dobijanja zamućenih slika kod snimanja objekata koji se brzo kreću, kao i pri slabom osvetljenju.

Režimi sa 16 scena nude optimizovane postavke za popularne stilove, efekte i lokacije fotografisanja.

Leave a Reply