Foto

Nikon COOLPIX L20 jednostavan i upotrebljiv

Nikon COOLPIX L20 je fotoaparat rezolucije od 10 megapiksela, jednostavan za rukovanje i lak za korišćenje, sa NIKKOR objektivom sa zumom od 3,6x, LCD ekranom od 3 inča, režimom lakog automatskog fotografisanja, automatskim biračem scene i širokim spektrom automatskih funkcija protiv zamućenja i funkcija za portrete, omogućava vam da uvek dobijete oštre snimke i sjajne portrete.

Poseduje funkciju protiv zamućenja 2x koja automatski sprečava zamućenost slika na dva načina. Funkcija otkrivanja pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta. Funkcija izbora najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Tu je i Automatski birač scene koji bira režim optimalne scene za popularne situacije pri fotografisanju, dok režim lakog automatskog fotografisanja: jednostavno uključite fotoaparat i snimajte ne brinući za postavke.

Pomenuti pametni sistem za portrete objedinjuje napredne automatske funkcije za savršene portrete. Režim prepoznavanja osmeha omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija prepoznavanja treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči. Visokom ISO (1600) osetljivošću na osvetljenje smanjuje se rizik od dobijanja zamućenih slika kod snimanja objekata koji se brzo kreću, kao i pri slabom osvetljenju. Takođe, režimi sa 16 scena nude optimizovane postavke za popularne stilove, efekte i lokacije fotografisanja.

Integisana funkcija D-lighting omogućava zadovoljavajuće rezultate tako što popravlja jake senke, spasavajući slike u uslovima nedovoljne osvetljenosti, kao i snimke napravljene pri prekomernom osvetljenju u pozadini.

Veliki LCD ekran od 3 inča sa zaštitnim slojem protiv odsjaja pojednostavljuje kompoziciju i reprodukciju, čak i na jakom suncu, a velika dugmad omogućavaju lako rukovanje uz posebnu dugmad za snimanje i reprodukciju na gornjem delu fotoaparata, čime se obezbeđuje lak pristup ovim funkcijama.

Leave a Reply