Foto

Nikon COOLPIX L23

Nikon COOLPIX L23 je izvanredan kao prvi fotoaparat za sve koji prave svoje prve korake u fotografiji. Sa rezolucijom od 10,1 megapiksela, širokougaonim NIKKOR objektivom sa zumom od 5x, LCD ekranom od 6,7 cm (2,7 inča), režimom lakog automatskog fotografisanja i pametnim sistemom za portrete. Napaja se lako dostupnim AA baterijama. Savršen je za sve koji prave prve korake u fotografiji jer COOLPIX L23 sadrži veliki broj automatskih tehnologija za savršeno snimanje bez muke.

Bez obzira gde se nalazite i šta snimate, režim lakog automatskog fotografisanja optimizuje sve postavke fotoaparata za superiorne rezultate, što olakšava da napravite željeni snimak.

Širokougaoni objektiv (35 mm ekvivalentno sa: 28 – 140 mm) sa zumom od 5x omogućava da sa lakoćom snimite sve, od oštrih krupnih kadrova do zapanjujućih grupnih fotografija, a Nikonov pametan sistem za portrete obezbeđuje savršene portrete svaki put. Kompatibilan sa baterijama veličine AA i sa tankim kućištem, lako se uključuje i nosi svuda. CCD senzor slike je od 10,1 megapiksela tako da omogućava snimanje izuzetno detaljnih slika i dobijanje uvećanja od kojih zastaje dah.

Aparat poseduje i funkciju protiv zamućenja 3x koja automatski sprečava zamućenje slika na tri različita načina. Elektronsko smanjenje vibracija (VR, Vibration Reduction) umanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata. Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Kao i ostali iz serije L23 ima integrisan pametni sistem za portrete: tačnije skup naprednih automatskih funkcija za savršene portrete.Tajmer za osmeh omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne.Funkcija Otklanjanje treptaja upozorava vas kad neko zatvori oči. Korekcija tenapodešava nejednake tonove kože na licima ljudi kako bi se dobila koža glatkog izgleda. Ugrađena funkcija za uklanjanje efekta crvenih očiju popravlja pogrešnu boju očiju nastalu usled upotrebe blica istog trenutka kada načinite snimak.

Leave a Reply