Foto

Nikon COOLPIX P300

Nikon COOLPIX P300 je izvanredan fotoaparat visokih performansi sa svetlim f/1.8 širokouganom NIKKOR objektivom sa zumom od 4,2x, CMOS senzorom slike sa pozadinskim osvetljenjem od 12,2 megapiksela, snimanjem filmova u punom HD formatu, LCD ekranom od 7,5 cm (3 inča) i naprednim režimima ekspozicije.

Model COOLPIX P300 je moćan, kompaktni fotoaparat sa neverovatno svetlim objektivom koji daje odlične rezultate, posebno kada snimate noću ili pod zahtevnim uslovima osvetljenja. Posebno napravljen NIKKOR objektiv nudi brz otvor blende od f/1.8, počinje sa veoma širokom veličinom od 24 mm i sadrži Nikonovo staklo sa velikim indeksom prelamanja da bi se dobile oštre slike sa velikim kontrastom. U kombinaciji sa veoma osetljivim CMOS senzorom za slike sa pozadinskim osvetljenjem i potpuno ručnim kontrolama, ovaj fotoaparat nudi kreativnu slobodu za snimanje scena baš kako ih vidite.

Poseduje LCD ekran visoke rezolucije od 7,5 cm (3 inča) sa 921.000 tačaka sa širokim uglom gledanja koji može da se naginje. Poseduje Nikonovu tehnologiju ekrana sa jasnim bojama koja smanjuje potrošnju baterije i umanjuje odraze, čak i pri jakom sunčevom svetlu.

Integrisana Funkcija protiv zamućenja 7x automatski sprečava snimanje zamućenih slika na sedam načina. Smanjenje vibracija pri pomeranju objektiva smanjuje efekat drmanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Namenski režimi osvetljenja: daju sjajne rezultate pri svim tipovima osvetljenja, čak i bez stativa: Režim „Noćni portret“ omogućava izvanredno detaljne noćne scene i portrete snimljene u prostoriji. Režim „Noćni pejzaž“ omogućava snimanje oštrih slika pri malim ISO vrednostima. Režim pozadinskog osvetljenja HDR*2 omogućava impresivno jasne tonove u svim situacijama.

Leave a Reply