Foto

Nikon COOLPIX P340 WiFi model

Nikon Europe danas predstavlja kvalitetan fotoaparat COOLPIX P340 od 12 megapiksela koji obezbeđuje oštre snimke pri velikim brzinama. Moderan i kompaktan, svetao objektiv sa optičkim zumom od 5x u sklopu fotoaparata COOLPIX P340, sa brzim otvaranjem blende od f/1,8 na širokougaonoj poziciji, može da se proširi funkcijom Dynamic Fine Zoom* i do 10x i besprekorno radi sa CMOS senzorom sa pozadinskim osvetljenjem od 1/1,7 inča koji daje impresivne slike.

nikonP340-630x372

Kada je vreme od suštinske važnosti, COOLPIX P340 pravi slike zapanjujućom brzinom zahvaljujući pametnom AF algoritmu i obradi više zadataka istovremeno. Dizajniran za zaljubljenike u fotografiju koji traže vrhunski kompaktan fotoaparat, ugrađeni Wi-Fi vam omogućava da lako čuvate i delite slike pomoću pametnog uređaja. Sa druge strane, višenamenski prsten objektiva pruža brz pristup različitim postavkama, kao što su manuelni fokus, brzina zatvarača ili ISO. Osim toga, veliki i veoma osetljiv senzor beleži oštre snimke čak i u uslovima slabog osvetljenja – savršeno za snimanje kreativnih gradskih predela noću. Možete čak i precizno da odredite gde su snimci napravljeni, budući da GPS podaci koji su dostupni preko pametnog uređaja mogu da se ugrade na fotografije.

Važne trenutke treba ovekovečiti na slikama visokog kvaliteta

COOLPIX P340 ostavlja prvoklasan utisak u svim situacijama. Aktivni VR (smanjenje vibracije) pruža stabilnost, a pametan AF algoritam je izuzetno efikasan pri slabom osvetljenju i omogućava vam da uvek dobijete slike koje ste želeli. Kada vam je kvalitet na prvom mestu, možete da snimate slike u RAW (NRW) formatu kako biste maksimalno iskoristili mogućnosti senzora, pa čak i da obrađujete slike u samom fotoaparatu, pre nego što ih jasno prikažete na svetlom RGBW ekranu od 7,5 cm/3,0 inča sa 921.000 tačaka.


Objektiv fotoaparata sa visokom rezolucijom obezbeđuje oštre snimke sa finim detaljima od centra do ugla slike, dok otvor blende sa 7 lamelica daje slike sa prelepo zamućenom pozadinom. Ugrađeni ND filter vam omogućava da koristite manje brzine zatvarača, čak i u uslovima jakog osvetljenja i da kreativno prilagođavate stepen zamućenja, što je savršeno za izražajne snimke tekuće vode, kao što su dramatični vodopadi. Kada poželite da se prebacite sa statičnih slika na Full HD (1080/60i/50i) video, jednim dodirom namenskog dugmeta za snimanje filma možete da zamenite funkcije i snimate pri brzini od 30 fps ili 25 fps. Štaviše, možete da nastavite sa snimanjem fotografija ili da koristite AF i optički zum tokom snimanja.

Nikolas Džilet, menadžer odseka za proizvode široke potrošnje u kompaniji Nikon Europe, navodi: „COOLPIX P340 je krcat inovativnim funkcijama, poput diferenciranja, uz koju lako možete da prikažete fokusirane oblasti i podešavate nivoe intenziteta kako biste videli finije detalje, ili obrade više zadataka istovremeno. Ova funkcija vam omogućava da počnete sa pravljenjem drugog snimka dok traje obrada prve slike. Time se u velikoj meri smanjuje vreme čekanja kada se fotografiše u RAW formatu. Uz 18 režima scene možete automatski da optimizujete postavke za popularne stilove i lokacije za fotografisanje, a bogat meni retuširanja i filter efekti, kao što su „Selektivna boja“, „Slikanje“ i „Riblje oko“, omogućavaju podjednaku zabavu prilikom uređivanja kao i prilikom fotografisanja. Povrh svega toga, fotoaparat omogućava i brzo punjenje baterije preko USB-a velike brzine. COOLPIX P340 je brz fotoaparat za brz stil života koji nudi i kontinualno fotografisanje velike brzine kako biste mogli da zabeležite radnje koje se odvijaju velikom brzinom.“

Leave a Reply