Foto

Nikon COOLPIX P500

Novi Nikon COOLPIX P500 je moćan fotoaparat sa širokougaonim NIKKOR objektivom sa zumom od 36x, CMOS senzorom za sliku od 12,1 megapiksela sa pozadinskim osvetljenjem, snimanje filmova u punom HD formatu, LCD ekran od 7,5 cm (3 inča) koji može da se naginje i naprednim režimima ekspozicije. Nudi širokougaoni objektiv i super telefoto pokrivenost, a impresivni zum od 36 x kombinuje se sa CMOS senzorom za slike sa pozadinskim osvetljenjem kako bi se dobile neverovatne slike na bilo kom mestu i sa bilo kojim osvetljenjem.

Kreativna sloboda je dodatno pojačana zahvaljujući LCD ekranu koji može da se naginje, što olakšava fotografisanje sa pozicija iznad ili ispod objekta. Napredni režimi ekspozicije omogućavaju kontrolu glavnih postavki, a dugme za namensko kontinualno snimanje omogućava brzo prebacivanje sa jednog kadra na kontinualno snimanje.

Funkcija protiv zamućenja 7x automatski sprečava snimanje zamućenih slika na sedam načina. Hibridni VR (pomeranje senzora i elektronsko smanjenje vibracija) smanjuje efekat drmanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu.

Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Namenski režimi osvetljenja: daju sjajne rezultate pri svim tipovima osvetljenja, čak i bez stativa: Režim „Noćni portret“ omogućava izvanredno detaljne noćne scene i portrete snimljene u prostoriji. Režim „Noćni pejzaž“ omogućava snimanje oštrih slika pri malim ISO vrednostima. Režim pozadinskog osvetljenja HDR*2 omogućava impresivno jasne tonove u svim situacijama.

Ništa danas bez HD snimanja, pa P500 nudi i snimanje filmova u punom HD formatu (1080p) sa stereo zvukom. Sa dostupnim optičkim zumom i autofokusom tokom snimanja, možete da snimite fotografiju tokom snimanja filma. Sadrži opciju za snimanje filmova u pokretu male ili velike brzine korišćenjem brzine snimanja do 240 kadrova u sekundi (QVGA). Fotoaparat sadrži ugrađeni HDMI konektor sa HDMI-CEC podrškom sa izlazom za HDTV.

I to nije sve, kao neki “veliki” DSLR P500 nudi kontinualno snimanje velike brzine (8 kadrova u sekundi) pri punoj rezoluciji od 12,1 megapiksela. Dugme za namensko kontinualno snimanje omogućava da brzo prebacujete da biste napravili do pet uzastopnih snimaka pri brzini od osam kadrova u sekundi ili do 54 snimka u nižoj rezoluciji* pri brzini od 120 kadrova u sekundi.

Leave a Reply