Foto

Nikon COOLPIX P600 visokih performansi i COOLPIX P530 sa super zumom

Nikon danas predstavlja dva nova prelepo stilizovana i tanka modela iz serije COOLPIX . Model COOLPIX S9700 nudi 30x optički zum, a COOLPIX S9600 pruža 22x optički zum; tako da, bez obzira na to da li želite da fotografišete omiljeni bend iz poslednjeg reda ili snimate film o udaljenom objektu, ovi fotoaparati imaju sve što vam je potrebno.

COOLPIX S9700

Oba modela imaju CMOS senzor od 16 megapiksela sa pozadinskim osvetljenjem, a hibridni VR sa pet osa (smanjenje vibracije) kombinuje smanjenje vibracije pomoću pomaka sočiva i elektronsko smanjenje vibracije kako bi se sprečilo podrhtavanje fotoaparata i dobila izvanredna stabilnost. Ugrađeni Wi-Fi takođe vam omogućava da koristite pametni uređaj kao daljinski upravljač i da automatski prenesete fotografije na pametni uređaj radi lakšeg slanja i deljenja.***

S9700_RD_frt34r_lo_t

Nikon COOLPIX S9700

 

Objektiv sa optičkim zumom od 30x i sa neverovatnim opsegom od 25-750 mm – proširivo do 60x sa funkcijom Dynamic Fine Zoom* – postavlja vas pravo u centar zbivanja, tako da možete da uhvatite svaki detalj. Prilikom fotografisanja ljudi, Nikon pametni sistem za portrete (sa funkcijama koje uključuju „Tajmer osmeha“, „Bez treptanja“, „Korekcija efekta crvenih očiju“) pomaže da dobijete savršene portrete. Kada dobijete željeni snimak, bogat meni za retuširanje na OLED ekranu od 7,5 cm (3 inča) i 921.000 tačaka omogućava da koristite zabavne efekte ili „Glamurozno retuširanje“ kako bi vaši subjekti izgledali još bolje. Jednostavno otkrivanje subjekta znači da ste uvek spremni za brzo fotografisanje. Unapred spreman AF se odmah aktivira kako bi se smanjilo vreme automatskog fokusa i dobili oštri rezultati čak i pri punom zumu ili u uslovima lošeg osvetljenja.

 

Ugrađena Wi-Fi mreža otvara dodatne mogućnosti za zabavu. Možete da ga povežete sa pametnim uređajem da biste ga koristili kao daljinski upravljač, idealano za danas tako popularne autoportreta. Takođe možete da koristite vezu sa pametnim uređajem da biste otpremili i odmah podelili fotografije sa porodicom i prijateljima preko e-pošte ili društvenih mreža. GPS i GLONASS će zabeležiti detaljne informacije o lokaciji na svakoj fotografiji. Plan putovanja takođe može da se evidentira preko funkcije mape sveta, tako da nikada nećete zaboraviti gde ste napravili tu neverovatnu fotografiju. Automatski birač scene optimizuje podešavanje fotoaparata, tako da možete da se usredsredite na kadriranje predivnih fotografija, dok VR pomoću pomaka sočiva uklanja efekat podrhtavanja fotoaparata, obezbeđujući oštrije snimke. Funkcija „Laka panorama“ omogućava da uslikate neverovatne pejzaže, a kontinualni režim fotografisanja omogućava da snimite akciju u pokretu ili osmeh koji će vam ulepšati dan.

COOLPIX S9700 će biti dostupan u crvenoj, crnoj i beloj boji i naći će se u prodaji od 27. februara ove godine.

S9600_BK_front_lo

Nikon COOLPIX S9600

COOLPIX S9600 sa velikim zumom upakovan u tanko i lagano telo obezbeđuje kristalno jasne fotografije u svakom trenutku. Ovaj fotoaparat sa omogućenom Wi-Fi konekcijom i širokougaonim optičkim zumom od 22x (koji može da se proširi do 44x pomoću funkcije Dynamic Fine Zoom) omogućava da fotografije budu jasne, oštre i spremne za deljenje.

 

Osetljiv senzor slike omogućava da fotografije budu oštre i da detalji budu savršeni, čak i kod fotografija snimljenih u uslovima lošeg osvetljenja, kao što su noćni koncerti ili sportski događaji. Ugrađeni Wi-Fi omogućava da lako prenesete fotografije na pametni uređaj i da ih odmah podelite na društvenim mrežama ili e-poštom. Druga mogućnost je da pretvorite pametni uređaj u daljinski upravljač i da impresionirate prijatelje savršenim autoportretima.

 

Stabilni snimci i filmske sekvence su zagarantovani, zahvaljujući hibridnom VR (smanjenje vibracije) koje kombinuje pomak sočiva i elektronski VR kako bi se veoma efikasno sprečilo podrhtavanje fotoaparata. LCD ekran od 7,5 cm pomaže da kadrirate savršeni snimak i da pregledate snimke izuzetno lako, uz reprodukciju na velikom LCD ekranu, sa antirefleksionim slojem koji obezbeđuje jasnu vidljivost na jakom suncu.

 

Pauzirajte i sačuvajte akciju na fotografiji dok snimate filmove u jasnom Full HD formatu pomoću naprednog filmskog režima. Pored toga, funkcija za prioritet lica automatski identifikuje subjekat i jasno i precizno ga fokusira. Subjekti za fotografisanje će uvek fantastično izgledati uz naprednu funkciju „Glamurozno retuširanje“, pomoću koje možete izbelite zube, posvetlite oči ili čak da dodate šminku. Laka panorama i kontinualno snimanje velikom brzinom nude puno opcija za fotografisanje, a sistem za pametne portrete obezbeđuje da fotografije sadrže najlepše osmehe i da budu bez crvenih očiju.

COOLPIX S9600 će biti dostupan u beloj, crvenoj i crnoj boji.

Nikon Coolpix S9600 će se naći u prodaji od 27. februara ove godine.

izvor: FotoRevija.com

Leave a Reply