Foto

Nikon Coolpix P6000

Nikon Coolpix P6000 je impresivan fotoaparat od 13,5 megapiksela sa izmenljivim NIKKOR objektivom sa zumom od 4x koji vam omogućava da sa lakoćom snimate širokougaone i telefoto snimke iz daljine. Napredni režimi ekspozicije i proširivost sistema obezbeđuju raznovrsne mogućnosti snimanja.

Najnovije funkcije podrazumevaju ugrađeni GPS (Global Positioning System) koji se podešava tako da snima tačnu lokaciju (geografsku širinu i dužinu) na kojoj je snimak napravljen, kao i opciju snimanja i čuvanja slika u RAW formatu datoteke. COOLPIX P6000 – dizajniran je da inspiriše savršenost, a je dostupan u crnoj boji.

P6000 poseduje NIKKOR širokougaoni objektiv za zumom od 4x poseduje superiorne telefoto mogućnosti i pruža izuzetnu preciznost i oštru rezoluciju. (ekvivalent formatu filma od 35 mm [135]: 28 – 112mm). Opseg fokusa je od 2 cm do beskonačno.

Rezolucija od 13,5 megapiksela omogućava snimanje izuzetno detaljnih slika koje su pogodne za štampu kako u celosti, tako i u odabranim segmentima, uključujući velike formate. COOLPIX kontrola slika omogućava vam da brzo i lako doterate slike na fotoaparatu. Samo izaberite sliku i podesite oštrinu, kontrast ili zasićenost boja.

Nikon Coolpix P6000 podržava RAW format datoteke, tako da se slike snimaju i čuvaju u visokokvalitetnom RAW formatu koji obezbeđuje nekompresovani digitalni “negativ” slike koji kasnije može da se usavršava na računaru. Slike u RAW formatu mogu da se otvore i uređuju u Nikon softveru View NX (samo verzija za Windows), ili u nekoj drugoj aplikaciji koja podržava WIC (Microsoft Windows Image Component) kodek.

Aparat psoeduje i LAN vezu za lokaciju myPicturetown, tako da standardni LAN Ethernet kabl povezan je sa ugrađenim LAN konektorom i omogućava pristup Internetu radi slanja slika direktno na lokaciju Picturetown, Nikonovu uslugu na Internetu za čuvanje i deljenje fotografija i video zapisa.

Na raspolaganju je i funkcija protiv zamućenja 3x koja automatski sprečava zamućenje slika na tri načina. Smanjenjem vibracije (VR: Vibration Reduction) pri pomeranju objektiva smanjuje se efekat podrhtavanja fotoaparata i obezbeđuju postojanije slike na LCD ekranu. Visokom ISO osetljivosti (6400) na osvetljenje smanjuje se rizik dobijanja zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Izborom najboljeg snimka automatski se bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Još jedna dobra stvar za sve kupce P600 je besplatan nalog sa prostorom od 2GB na lokaciji myPicturetown: Nikon-ova usluga zasnovana na Internetu za smeštanje i deljenje fotografija omogućava vam da bezbedno smestite fotografije i video zapise na mreži i da ih istog trenutka podelite sa prijateljima iz celog sveta, ili da ih objavite na blogu ili drugim Internet lokacijama.

Leave a Reply