Foto

Nikon COOLPIX P7100

Nikon COOLPIX P7100 je veoma moćan kompaktan fotoaparat sa velikim CCD senzorom slike od 10,1 megapiksela, širokougaoni NIKKOR objektiv sa zumom od 7,1x, LCD ekran, koji se može okretati, od 7,5 cm (3 in.) RAW, format slike, brz EXPEED C2, brzi odziv, potpune ručne kontrole i napredne mogućnosti za snimanje filmova.

COOLPIX P7100 je odličan način da sa sobom ne nosite mnogo a da i dalje imate kompletnu kontrolu nad svojim snimcima.
Veliki senzor slike od 10 megapiksela i brz procesor za obradu slike daju jasne, detaljne rezultate bez obzira da li snimate pri visokoj ili niskoj osetljivosti.

LCD ekran koji se može okretati omogućava snimanje iz neobičnih uglova, a napredne mogućnosti za snimanje filmova obuhvataju opciju izbora i zaključavanja željene automatske ekspozicije. LCD ekran visoke rezolucije, koji se može okretati, od 7,5 cm (3 in.) i 921.000 tačaka: omogućava vam snimanje iz neobičnih uglova ili sa neobičnih mesta. Nudi 100% reprodukciju RGB boja i visoki odnos kontrasta. Poseduje Nikonovu tehnologiju ekrana sa jasnim bojama koja umanjuje odraze, čak i pri jakom sunčevom svetlu.

NIKKOR širokougaoni objektiv sa zumom od 7,1x ima dva elementa od ED stakla kako bi se smanjile hromatske aberacije i filter neutralne gustine kako bi se postigla bolja kontrola nad ekspozicijom. Nudi neverovatnu preciznost, oštru rezoluciju i visok kontrast čak i pri lošem osvetljenju. (ekvivalent formatu filma od 35 mm: 28–200 mm). Brzi EXPEED C2 sistem za obradu slike pruža poboljšan kvalitet snimanja slika i filmova, performanse visoke osetljivosti sa smanjenim nivoom šuma, čak i pri velikim vrednostima ISO parametra.

Nikon COOLPIX P7100 poseduje napredne mogućnosti za snimanje HD filmova (720p). Tokom snimanja brzinom od 24 kadra u sekundi dostupni su optički zum i autofokus. Balans bele boje možete da podesite pre snimanja a zaključavanje automatske ekspozicije vam omogućava da podesite željenu automatsku ekspoziciju kad god to želite. Podržava korišćenje spoljnog mikrofona i sadrži ugrađeni HDMI konektor sa podrškom za HDMI-CEC uređaje za izlaz za TV visoke definicije (HDTV).

Tehnologija protiv zamućenja automatski sprečava nastanak zamućenih fotografija na četiri različita načina. VR (Vibration Reduction) pomeranjem sočiva umanjuje se efekat podrhtavanja fotoaparata. Visoka ISO osetljivost (do 3200 i 12.800 u režimu noćnog snimanja sa malim šumom) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izborom najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski se bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Pored svega nabrojanog tu je i režim snimanja sa specijalnim efektima koji omogućava snimanje slika korišćenjem specijalnih efekata, uključujući: unakrsna obrada koja manipuliše bojama za dobijanje slika sa dramatičnim promenama boja, povećanim kontrastom i zasićenošću; izbor boja koji dozvoljava da naglasite boju po izboru a ostatak slike pretvorite u monohromatski. Na LCD ekranu možete da pregledate izbor efekata pre snimanja.

Leave a Reply