Foto

Nikon COOLPIX P90 sa zumom od 24x

Izuzetni fotoaparat rezolucije od 12,1 megapiksela sa fenomenalnim NIKKOR objektivom sa zumom od 24x, LCD ekranom od 3 inča sa promenljivim uglom, elektronskim tražilom, naprednim režimima ekspozicije i tradicionalnim ergonomskim dizajnom.
NIKKOR objektiv sa zumom od 24x sa mogućnošću širokougaonog snimanja od 26 mm omogućava vam da snimate impresivne širokougaone i super-telefoto fotografije, pri čemu možete da vršite fokusiranje od beskonačnosti do čak 1 cm u makro režimu. Napredni režimi ekspozicije nude veću kontrolu fotografisanja, pri čemu možete da poboljšate efektnost slika snimljenih u teškim uslovima koristeći moćnu funkciju brzog retuširanja.

Funkcija protiv zamućenja 4x automatski sprečava dobijanje zamućenih slika na četiri načina. Funkcijom smanjenja vibracija sa promenljivim senzorom (Vibration Reduction, VR) umanjuje se efekat podrhtavanja fotoaparata. Visokom ISO osetljivošću na osvetljenje (do 6400*) smanjuje se rizik od dobijanja zamućenih slika kod snimanja objekata koji se brzo kreću ili pri slabom osvetljenju. Funkcija otkrivanja pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta.

Nikon Coolpix P90 sa izvučenim ekranom

Funkcija izbora najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Dodatno kod fokusiranja, napredno automatsko fokusiranje lica sa ugrađenom funkcijom za otklanjanje efekta crvenih očiju omogućava vam da brzo pronađete i precizno fokusirate do 12 lica u okviru, kao i da u samom trenutku snimanja otklonite neprirodnu boju očiju izazvanu blicom.

U P90 integrisan je i Pametni sistem za portrete koji nudi napredne automatske funkcije za savršene portrete. Režim prepoznavanja osmeha omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija prepoznavanja treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči.

P90 može da neprekidno okidan velikom brzinom sa keš memorijom za kadrove pre samog snimanja. Recimo možete snimiti do 45 uzastopnih snimaka pri brzini od 15 kadrova u sekundi. Nudi vam mogućnost da do pola pritisnete zatvarač i zabeležite trenutke koji se događaju pre nego što pritisnete zatvarač do kraja, tako da više nikada nećete morati da brinete što ste zakasnili za sekundu.

Veliki LCD ekran od 3 inča sa promenljivim uglom može da se iskosi do 180 stepeni, što omogućava lako pregledanje sa kuka ili odozgo. COOLPIX P90 – nenadmašna sloboda kompozicije. Funkcija D-lighting omogućava zadovoljavajuće rezultate tako što popravlja jake senke, spasavajući slike u uslovima nedovoljne osvetljenosti, kao i snimke napravljene pri prekomernom osvetljenju u pozadini.

Leave a Reply