Foto

Nikon Coolpix S1000pj – fotoaparat sa projektorskom funkcijom

Osim što možete da fokusirate i snimate, sada možete i da fokusirate i delite. Projektujte slike sa kompaktnog fotoaparata na najbliži zid ili na majicu prijatelja koji se nalazi u blizini. Otkrijte potpuno drugačiji način zabave pomoću novog modela COOLPIX S1000pj.

Kompaktni fotoaparat sa ugrađenim projektorom, prvi na svetu, nudi uzbudljiv način za deljenje fotografija ili filmskih sekvenci bez potrebe da se povežete sa TV-om ili računarom. Veoma je lak za korišćenje i potrebno je samo da dodirnete dugme da biste projektovali svoj omiljeni sadržaj na ravnoj površini: bez obzira da li je to zid za prezentacije ili plafon za priče za laku noć. Zajedno sa tankim kućištem koje ga čini lako prenosnim i automatskim funkcijama koje olakšavanju fotografisanje izvanrednih slika, deljenje vaših priča sa porodicom i prijateljima gde god da idete nikada nije bilo zabavnije.

Ugrađeni projektor omogućava da projektujete svoje omiljene fotografije ili filmske sekvence na bilo kojoj ravnoj površini samo jednim pritiskom na dugme. Nudi do 10 lumena, slike VGA kvaliteta veličine od 5 do 40 inča (13 do 100 cm). Fotoaparat sadrži daljinski upravljač i postolje za projektovanje.

Tu je i funkcija protiv zamućenja 5x automatski koja sprečava dobijanje zamućenih slika na pet načina. Hibridni VR (pomeranje objektiva i elektronsko smanjenje vibracija) smanjuje efekat drmanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visokom ISO osetljivošću (do 6400*) na svetlost se smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kada se snimaju objekti koji se brzo kreću ili kada se fotografiše pri slabom osvetljenju. Funkcija otkrivanja pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta. Funkcija izbora najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Aparat poseduje veliki LCD ekran od 2,7 inča sa širokim uglom prikaza, funkcijom povećavanja osvetljaja i zaštitnim slojem za sprečavanje odsjaja, koji služi za poboljšavanje vidljivosti na jakom suncu. Rezolucija od 12,1 megapiksela omogućava vam snimanje izuzetno detaljnih slika, kreativno izrezivanje i pravljenje uvećanja u formatu postera od čije oštrine zastaje dah.

Između ostalih korisnih funkciaj treba pomenuti i pametni sistem za portrete: napredne automatske funkcije za savršene portrete. Tajmer za osmeh omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija prepoznavanja treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči. Funkcijom otklanjanja treptaja omogućava se snimanje dve slike i čuvanje one na kojoj su oči osobe koju fotografišete otvorene. Funkcija za glatku kožu lica podešava nejednake nijanse boje na licu vašeg objekta kako bi se dobio gladak izgled kože.

Leave a Reply