Foto

Nikon COOLPIX S230

Nikon COOLPIX S230 je elegantni fotoaparat rezolucije od 10 megapiksela sa LCD ekranom na dodir od 3 inča, NIKKOR objektivom sa zumom od 3x, opcijom pisanja beleški rukom i funkcijama za bojenje, automatskim biračem scene, visokom ISO osetljivošću, funkcijom brzog retuširanja i naprednim tehnologijama za detekciju portreta i otklanjanje zamućenosti.

LCD ekran osetljiv na dodir od 3 inča sa antirefleksionim slojem omogućava intuitivno rukovanje, čak i na jakom suncu. LCD ekran na dodir sa postojanim akrilnim premazom koji štiti ekran od ogrebotina i antirefleksionim slojem u cilju poboljšanja vidljivosti na jakom suncu. Dovoljno je da samo dodirnite ekran vrhovima prstiju da biste pretraživali slike ili dodirnite objekat na ekranu da biste pravilno postavili fokus i ekspoziciju. Takođe ekran poseduje mogućnost pisanja beleški rukom i funkcije za bojenje: pišite direktno na ekranu pomoću olovke koju dobijate u kompletu ili personalizujte slike pomoću ivica i oznaka raznih boja.

Funkcija protiv zamućenosti 4x na četiri načina automatski sprečava nastanak zamućenih fotografija. Elektronsko smanjenje vibracija (Vibration Reduction, VR)umanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata. Visokom ISO osetljivošću (do 2000) na svetlost se smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kada se snimaju objekti koji se brzo kreću ili kada se fotografiše pri slabom osvetljenju. Funkcija detekcije pokreta (Motion detection) omogućava kvalitetno snimanje objekta koji se kreće. Funkcija izbora najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Tu je i automatski birač scene automatski obezbeđuje optimizovanje svih postavki fotoaparata u cilju ostvarivanja najboljih mogućih rezultata kada se fotografišu najčešće situacije.

A naravno, na raspoalganju je i odomaćeni pametni sistem za portrete napredne automatske funkcije za savršene portrete. Režim prepoznavanja osmeha (Smile Mode) omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Kada se koristi funkcija otklanjanja treptaja (Blink Proof), snime se dve slike i sačuva ona na kojoj su oči osobe koju fotografišete otvorene.

Ovaj fotoaparat omogućava i retuširanej fotki na licu mesta. Opcija brzo retuširanje (Quick Retouch) omogućava da poboljšate fotografije snimljene u lošim uslovima kako biste dobili oštre i efektne slike. Prvobitna slika ostaje netaknuta, a fotoaparat brzo kreira njen duplikat sa najboljim odnosom kontrasta i zasićenja. (Quick Retouch) vam omogućava da poboljšate fotografije snimljene u lošim uslovima kako biste dobili oštre i efektne slike. Prvobitna slika ostaje netaknuta, a fotoaparat brzo kreira njen duplikat sa najboljim odnosom kontrasta i zasićenja.

Ovaj fotoaparat je dostupan u crnoj, crvenoj, purpurnoj i mat-crnoj boji.

Leave a Reply