Foto

Nikon COOLPIX S4100

Nikon COOLPIX S4100 je fotoaparat modernog izgleda od 14 megapiksela sa ekranom osetljivim na dodir od 7,5 cm (3 inča), širokougaonim NIKKOR objektivom sa zumom od 5x, HD snimanjem filmova, pametnim sistemom za portrete, 4 tehnologije protiv zamućenja i automatskim biračem scene. Funkcija protiv zamućenosti 4x na četiri načina automatski sprečava nastanak zamućenih fotografija.

Elektronsko smanjenje vibracija (VR, Vibration Reduction)umanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija Detektor pokreta kompenzuje kretanje fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Prepun funkcija i modernog izgleda, model COOLPIX S4100 sadrži veliki ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir i kompaktno kućište koje savršeno staje u ruku. Veliki ekran osetljiv na dodir od 7,5 cm (3 inča) i 460.000 tačaka je sjajan izbor za intuitivne operacije. Omogućava kontrolu vrhovima prstiju za većinu funkcija snimanja i reprodukcije: samo dodirnite vaš objekat na ekranu da biste podesili tačan fokus i ekspoziciju ili dodirnite ekran svojim prstima da biste listali kroz slike.

Neverovatno intuitivan za rad, nudi kontrolu pomoću dodira za snimanje i reprodukciju, kao i namensko dugme za snimanje video zapisa što olakšava početak snimanja radnje u visokoj definiciji. aparat omogućava snimanje HD filmova (720 p) sa stereo zvukom, pa stoga namensko dugme za snimanje filma olakšava početak snimanja radnje.

Trajno oštri rezultati se dobijaju zahvaljujući preciznom NIKKOR objektivu sa zumom od 5x i četiri napredne tehnologije protiv zamućenja koje će automatski smanjiti efekte podrhtavanja fotoaparata, kretanja objekta ili lošeg osvetljenja. Tu je i CCD senzor za slike od 14 megapiksela koji omogućava da snimite izvanredno detaljne slike, kreativno isečete i napravite izuzetno oštra uvećanja veličine postera.

Između ostalog valja pomenuti i Pametni sistem za portrete. Napredne automatske funkcije za savršene portrete.Tajmer za osmeh omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija Otklanjanje treptaja upozorava vas kad neko zatvori oči. Korekcija tena podešava nejednake tonove kože na licima ljudi kako bi se dobila koža glatkog izgleda. Ugrađena funkcija za uklanjanje efekta crvenih očiju popravlja pogrešnu boju očiju nastalu usled upotrebe blica istog trenutka kada načinite snimak.

Osim navedenog, na samom aparatu možete uraditi i dosta korekcija na fotografijama. Meni za retuširanje omogućava vam da uredite i poboljšate slike na fotoaparatu. Nudi izbor efekata filtera uključujući „Izbor boja“, koji konvertuje sliku u monohromatsku, a zatim dodaje boju na oblast po vašem izboru, i „Zvezdasti filter“ koji dodaje zvezdaste efekte na svetle objekte.

Leave a Reply