Foto

Nikon COOLPIX S60 za intuitivno snimanje

Radi se inovativnom fotoaparatu od 10 megapiksela sa revolucionarnom tehnologijom dodirnog ekranom koja ostavlja prostor za snimanje super slika jednim dodirom prsta.

Sa širokim dodirnim LCD ekranom veličine 3,5 inča i samo dva dugmeta – za uključivanje/isključivanje fotoaparata i za okidanje – slikanje postaje zabavno i intuitivno. Samo dodirnite objekat na ekranu da biste podesili pravi fokus i ekspoziciju. Funkcija automatskog izbora scena automatski obezbeđuje optimizovanje podešavanja fotoaparata za ostvarivanje najboljih mogućih rezultata u raznolikim popularnim situacijama pri fotografisanju. COOLPIX S60 je kompaktni fotoaparat sa tehnologijom snimanja dodirom.

Poseduje široki ‎LCD dodirni ekran od 3,5 inča sa trajnim akrilnom premazom koji štiti ekran od ogrebotina, sa širokim uglom prikaza od oko 160 stepeni i slojem koji sprečava odsjaj, omogućava veću vidljivost pri jakoj sunčevoj svetlosti. Ekran je opremljen revolucionarnom tehnologijom dodirnog ekrana sa samo dva dugmeta – uključivanje/isključivanje fotoaparata i okidanje. Samo dodirnite objekat na ekranu da biste podesili pravi fokus i ekspoziciju. Fotoaparat prepoznaje da li se nalazi u položaju za snimanje portreta ili pejzaža i automatski okreće ikonu na ekranu.

NIKKOR objektiv sa zumom od 5x omogućava izuzetnu preciznost i oštru rezoluciju. (ekvivalent formatu filma od 35 mm [135]: 33 – 165mm). Kontrolišite zumiranje dodirom na ikone za uvećavanje ili umanjivanje na LCD ekranu. Ovaj objektiv u kombinaciji sa rezolucijom od 10,0 megapiksela omogućava snimanje izuzetno detaljnih slika koje su pogodne za štampu kako u celosti, tako i u odabranim segmentima, uključujući velike formate.

Funkcija protiv zamućenja 3x automatski sprečava zamućenje slika na tri načina. Smanjenjem vibracije (VR: Vibration Reduction) pri pomeranju senzora smanjuje se efekat podrhtavanja fotoaparata. Visokom ISO osetljivosti (3200) na osvetljenje smanjuje se rizik dobijanja zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Izborom najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS) automatski se bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih.

Neizbeženo je pomenuti i ugrađenu funkciju korekcije crvenih očiju koja popravlja pogrešnu boju očiju nastalu usled upotrebe blica. Ona automatski analizira snimljenu sliku ne bi li otkrila efekat crvenih očiju i ispravlja ga pre nego što sačuva sliku u memoriju. Pored korekcije crvenih očiju, na raspolaganju je i tehnologija Face-priority koja koristi napredno automatsko fokusiranje Face Priority kako bi se fotoaparat precizno i brzo fokusirao na 12 izabranih lica, dok Face-priority zumiranje na dodir omogućava zumiranje izabranih lica.

Uz sve pomenuto od Nikona dobijate i besplatni prostor za online smeštaj slika. Besplatan nalog sa prostorom od 2GB na sajtu myPicturetown predstavlja novu Nikonovu uslugu zasnovanu na Internetu za smeštanje i deljenje fotografija koja omogućava da bezbedno smestite fotografije i video zapise na mreži i da ih istog trenutka podelite sa prijateljima iz celog sveta, ili da ih objavite na blogu ili drugim Internet lokacijama.

Leave a Reply