Foto

Nikon Coolpix S6200

Ultrakompaktan fotoaparat od 16 megapiksela sa super-zumom. Neverovatno moderan i izuzetno prenosiv sa svestranim NIKKOR širokougaonim objektivom sa zumom od 10x, snimanjem HD filmova i kućištem živopisnih boja, džepne veličine. S6200 je savršen izbor ako niste sigurni šta će doneti sutra ali ne želite da propustite nijedan trenutak. Ima NIKKOR objektiv sa zumom od 10x koji snima sve od slobodnih portreta do jasnih fotografija muzičke grupe – sve do poslednjeg reda publike.

Aparat poseduje tehnologiju protiv zamućenja koja automatski sprečava nastanak zamućenih fotografija na četiri različita načina. VR (Vibration Reduction) pomeranjem sočiva umanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata. Visoka ISO osetljivost (do 3200) na osvetljenje smanjuje rizik od nastanka zamućenih slika kod snimanja predmeta u pokretu ili pri slabom svetlu. Izborom najboljeg snimka (Best Shot Selector, BSS)automatski se bira najoštriji snimak od 10 uzastopnih. Režim „Noćni pejzaž“omogućava snimanje oštrih slika u uslovima slabog osvetljenja.

LCD ekran od 6,7 cm (2,7 in.) visoke rezolucije sa 230.000 tačaka: pruža izražajnu reprodukciju boja, oštre kontraste i jasan pregled. Poseduje Nikonovu tehnologiju ekrana sa jasnim bojama koja umanjuje odraze, čak i pri jakom sunčevom svetlu. S6200 može da snima i  HD filmove (720 p) sa stereo zvukom. Tokom snimanja su dostupni optički zum i autofokus, a dok snimate film možete da snimite i fotografiju. Fotoaparat sadrži ugrađeni HDMI konektor sa HDMI-CEC podrškom sa izlazom za TV visoke definicije (HDTV).

Na raspolaganju su i specijalni efekti: snimite fotografije ili filmove korišćenjem specijalnih efekata ili upotrebite ugrađeni filter da biste poboljšali fotografije nakon što ih snimite. Efekti koji su vam na raspolaganju su meki fokus i nostalgična sepija, a pre nego što započnete svoj izbor možete da pregledate na LCD ekranu. Među filterima su zvezdasti filter, riblje oko i minijatura.

Pametni sistem za portrete: napredne automatske funkcije za savršene portrete. Tajmer za osmeh omogućava snimanje kad se osoba koju fotografišete osmehne. Funkcija Otklanjanje treptaja upozorava vas kad neko zatvori oči. Korekcija tena podešava nejednake tonove kože na licima ljudi kako bi se dobila koža glatkog izgleda. Ugrađena funkcija korekcije crvenih očiju popravlja pogrešnu boju očiju nastalu usled upotrebe blica istog trenutka kada načinite snimak.

Leave a Reply