Foto

Nikon COOLPIX S80

Prefinjeni, izuzetno tanki fotoaparat od 14,1 megapiksela sa prepoznatljivim dvobojnim dizajnom, NIKKOR objektivom sa zumom od 5x i organskim LED ekranom od 8,8 cm (3,5 inča) sa višestrukim opcijama na dodir, izuzetno visokom rezolucijom i sa jasnim bojama.

Ovakav ekran olakšava kompoziciju i pregled slika pomoću intuitivne kontrolne table na ekranu osetljivom na dodir. Mnoštvo automatskih funkcija olakšava postizanje vrhunskih rezultata, uključujući izuzetnu osetljivost pri slabom osvetljenju u tehnologije detekcije pokreta koje obezbeđuju snimanje onoga što se dešava čak i pri slabom osvetljenju. COOLPIX S80 – fotoaparat koji predstavlja pravi izbor za snimanje života u pokretu sa stilom

S80 opremljen je velikim organskim LED ekranom sa višestrukim opcijama na dodir od 8,7 cm (3,5 inča) (819.000 tačaka). Ovaj ekran izuzetno visoke rezolucije pruža širok ugao gledanja i ima Nikonovu tehnologiju ekrana sa jasnim bojama koja smanjuje potrošnju baterija i odsjaje, čak i na jakom suncu. Sadrži i stakleni poklopac koji štiti od ogrebotina i otisaka prstiju. Intuitivna dodirna tabla sa višestrukim opcijama: samo dodirnite objekat na ekranu da biste podesili fokus ili snimili sliku, primaknite ili razmaknite prste da biste uvećali ili umanjili prikaz objekta i koristeći dva prsta odjednom brzo pregledali više slika i filmova. Nekoliko opcija pisanja beleški rukom i bojenjaolakšavanju personalizaciju slika.

Aparat poseduje 5 tehnologija protiv zamućenja automatski sprečavaju dobijanje zamućenih slika na pet načina. Hibridno smanjenje vibracija (pomeranje objektiva i elektronsko smanjenje vibracija) smanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata i može se istovremeno podesiti za dodatnu zaštitu. Visoka vrednost ISO osetljivosti (do 6400*) na osvetljenje smanjuje opasnost od dobijanja zamućenih slika kada se snimaju objekti u pokretu ili pri slabom svetlu. Funkcija detekcije pokreta otklanja posledice pomeranja fotoaparata i objekta. Izbor najboljeg snimka (BSS) automatski bira najoštriji od 10 uzastopnih snimaka.

Nravno, tu je i pametni sistem za portrete – napredne automatske funkcije za savršene portrete. Tajmer za osmeh omogućava snimanje kada se osmehne osoba koju fotografišete. Funkcija otklanjanja treptaja vas upozorava kad neko zatvori oči. Funkcija korekcije tena podešava nejednake nijanse boje na licima kako bi se dobio gladak izgled kože. Napredni AF sa detekcijom lica sa ugrađenom funkcijom za otklanjanje efekta crvenih očiju omogućava vam da brzo pronađete i precizno fokusirate do 12 lica u kadru, kao i da u trenutku snimanja otklonite mogućnost nastanka neprirodne boje očiju usled upotrebe blica.

Leave a Reply